Εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου

Αγαπητοί γονείς 

Στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ο φετινός εορτασμός για την 48η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 08:15-09:00, ξεχωριστά σε κάθε τμήμα, μόνο για τους μαθητές και χωρίς την παρουσία γονέων.

Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα και όλοι/ες οι μαθητές/τριες μετά τη λήξη της γιορτής τους στην τάξη, θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους, διαδοχικά ανά τάξη ως εξής: (8:45 Α΄ τάξη), (8:50 Β΄ τάξη), (8:55 Γ΄-Δ΄ τάξεις) και (9:00  Ε΄- ΣΤ΄ τάξεις)

Το Ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών από το σχολείο.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά νέα Νοέμβριος 15, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δωρεάν self test από τα φαρμακεία

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ως και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά νέα Οκτώβριος 14, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-10-2021

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της 24ωρης απεργίας που προκηρύχθηκε από τη ΔΟΕ, τη Δευτέρα 11-10-2021, τα τμήματα Β2 – Δ1 – Ε1 και Ε2 δεν θα λειτουργήσουν.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά νέα Οκτώβριος 10, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου τέσσερα (4) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (4-17/10) και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

 • το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
 • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
 • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
 • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),
 • η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμα εμβολιάσει τα παιδιά τους, να σπεύσουν να το κάνουν, αξιοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το ισχυρό αυτό όπλο απέναντι στην COVID-19 και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας.

https://www.minedu.gov.gr/rss/50245-28-09-21-diathesi-self-test-gia-tous-mathites-apo-ta-farmakeia-2

 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά νέα Σεπτέμβριος 28, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Λειτουργία ολοήμερου προγράμματος και πρωινής ζώνης

Αγαπητοί Γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει κανονικά η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο πρόγραμμα.

Ως προς τη σίτιση των παιδιών, σας πληροφορούμε για τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από τις 13.20΄ έως 14.00΄ οι μαθητές/τριες σιτίζονται στο χώρο του σχολείου. Μέχρι την έναρξη των σχολικών γευμάτων, θα πρέπει να έχουν σε ξεχωριστή τσάντα ένα τάπερ με φαγητό, το οποίο δεν απαιτεί ζέσταμα και διατηρείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στο σκεύος αυτό να αναγράφεται ευκρινώς στο επάνω μέρος το ονοματεπώνυμο του μαθητή/τριας καθώς και η τάξη του/της. Στην τσάντα επίσης, να υπάρχει μία πετσέτα-σουπλά και το ανάλογο κουτάλι ή πιρούνι.

Παρακαλούμε επίσης, για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, να τηρούνται οι προκαθορισμένες ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών/τριών.

Από το Σχολείο

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά νέα Σεπτέμβριος 19, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πραγματοποίηση Αγιασμού στο σχολείο μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 8:45 π.μ. στο προαύλιο του σχολείου για τους μαθητές της Α΄ τάξης, ενώ για τους υπόλοιπους μαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας.

Η προσέλευση στο σχολείο για τους μαθητές/τριες θα γίνει στις 8:30 υποχρεωτικά με μάσκα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων θα εισέρχονται στο σχολείο από την κεντρική είσοδο. Οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης θα συγκεντρωθούν στο χώρο έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας του ισογείου. Οι γονείς δεν θα εισέρχονται στον χώρο του σχολείου.

Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων θα αποχωρήσουν από το σχολείο.

Δεχθείτε τις θερμότερες ευχές μας για μια καλή και δημιουργική χρονιά.

 

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά νέα Σεπτέμβριος 9, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Είσοδος των μαθητών/τριών στο σχολείο με αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) – ΟΔΗΓΙΕΣ

Αγαπητοί γονείς,

Για τους/τις μαθητές/τριες προβλέπεται υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος(self-test) που θα διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα, και οι μαθητές/τριες θα εισέρχονται σε αυτήν μόνο με την επίδειξη της βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9, δηλαδή είτε την Κυριακή, είτε την Δευτέρα πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Από την υποχρέωση διενέργειας και επίδειξης self-test απαλλάσσονται όσοι μαθητές έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, το οποίο θα πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο.

Από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου οι μαθητές όλων των βαθμίδων μπορούν να προμηθεύονται έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-test) από τα φαρμακεία.


Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά νέα Σεπτέμβριος 9, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ώρες πραγματοποίησης εγγραφών στην Α΄ τάξη

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2021–2022, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, θα γίνονται από Τρίτη 16 έως και Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, από 12:00 έως 14:00.

Σε περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα, μπορείτε να στείλετε τα δικαιολογητικά εγγραφής ηλεκτρονικά στο maroutseio@sch.gr.

Στο πλαίσιο τήρησης των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, η προσέλευσή σας στο σχολείο συστήνεται να γίνεται με τήρηση των κανόνων προσωπικής προστασίας(μάσκα, γάντια και ατομικό στυλό).

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή του παιδιού σας τις συγκεκριμένες ώρες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σχολείο στα τηλ.: 26510 22032 & 26510 33149, για εξεύρεση λύσης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά νέα Μάρτιος 15, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα έως τις 22 Μαρτίου.

996 00996 01

 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά νέα Μάρτιος 15, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Λειτουργία του σχολείου μας από Τρίτη 15/9/2020 έως και Παρασκευή 18/9/2020

Αγαπητοί γονείς.

Για την εύρυθμη και κυρίως την ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους κανόνες που θα πρέπει να εφαρμόζονται και οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπουργείου Παιδείας.

 1. Κατά την πρωινή άφιξη των μαθητών στο σχολείο οι συνοδοί τους δεν επιτρέπεται να συνωστίζονται στην εξωτερική πόρτα του σχολείου. Αντίθετα, θα πρέπει να τηρούν την απόσταση ασφαλείας(1,5 μέτρο). To ίδιο θα πρέπει να γίνεται και κατά την αποχώρηση των μαθητών.
 2. Οι μαθητές θα εισέρχονται το πρωί στο σχολείο φορώντας τη μάσκα τους, από 8:00 – 8:15 π.μ. ένας ένας, και θα πηγαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους, όπου θα τους υποδέχονται οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα την 1η διδακτική ώρα. Δεν θα γίνεται η καθιερωμένη συγκέντρωση για προσευχή στο προαύλιο.
 3. Οι μαθητές θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν τις σκάλες ένας ένας, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα οδηγούνται και θα παραμένουν στον συγκεκριμένο χώρο του προαυλίου, που έχει οριστεί για κάθε τμήμα, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας χωρίς να παίζουν ομαδικά παιχνίδια που προϋποθέτουν την εγγύτητα. 
 4. Τα παράθυρα των τάξεων θα είναι πάντα ανοιχτά για τον καλό αερισμό των αιθουσών. Οι μαθητές πρέπει να έχουν στην τσάντα τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (μολύβια, γόμα, ξύστρα, ξυλομπογιές κ.λπ.), τα οποία όμως δεν θα πρέπει να ανταλλάσσουν. 
 5. Κατά την ώρα του μαθήματος δεν θα ανταλλάσσονται ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μαρκαδόροι, εκτυπωμένα φύλλα εργασίας, τετράδια ή βιβλία. Η διόρθωση των εργασιών θα γίνεται από τον ίδιο τον μαθητή από τον πίνακα. 
 6. Το κυλικείο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες της από 3.9.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, εφαρμόζοντας σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής. Οι μαθητές πρέπει να τηρούν αποστάσεις ενάμιση (1,5) μέτρου κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο (υπάρχει σήμανση στο έδαφος και αντισηπτικό διάλυμα χεριών δίπλα στο ταμείο, για τους μαθητές).
 7. Όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν το ατομικό τους μπουκάλι με νερό. Δεν επιτρέπεται να μοιράζονται το φαγητό τους με τους συμμαθητές τους. Επίσης, απαγορεύεται να πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες που βρίσκονται στο χώρο του σχολείου.
 8. Μέχρι την τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, το ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργήσει την πρώτη εβδομάδα και οι μαθητές θα σχολάνε ως εξής: Η Α΄τάξη στις 11:30 και οι υπόλοιπες στις 12:25. Για την πλήρη λειτουργία του από τη Δευτέρα 21/9 θα ενημερωθείτε με νέα μας ανακοίνωση.

Η τήρηση των παραπάνω οδηγιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου και την προστασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά νέα Σεπτέμβριος 14, 2020 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Προηγούμενα άρθρα


Κατηγορίες

 • Σύνδεσμοι

 • Πηγές - Feeds