«Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ» – (Εργαστήριο δεξιοτήτων)

Στα πλαίσια του 2ου άξονα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ», που πραγματοποίησε η Β΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (Μαρούτσειο), για την καλλιέργεια του Εθελοντισμού, της Προσφοράς και της ενεργούς πολιτειότητας, όλες οι τάξεις του Σχολείου συμμετείχαν ενεργά, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας στέλνουν μηνύματα Αγάπης και Ελπίδας σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%921_%CE%94%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%97-14-4-2022.jpg     Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%922_%CE%94%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%97-14-4-2022.jpg

Ευχαριστούμε τους/τις μαθητές/τριες μας και τους γονείς και κηδεμόνες, γι αυτή τη θάλασσα Αγάπης!

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία Απρίλιος 15, 2022 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους συγκεντρώνει χρήματα και τρόφιμα προς ανακούφιση των πληγέντων.

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στην προσπάθεια αυτή, καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών να συνδράμουν με τη συγκέντρωση τροφίμων.  Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων με θέμα τον εθελοντισμό, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα* στο σχολείο (μέχρι Τετάρτη 13 Απριλίου 2022) και θα παραδοθούν στο Τμήμα του ΕΕΣ Ιωαννίνων.

  • (γάλα εβαπορέ – σκόνη γάλακτος για παιδιά – κονσέρβες παντός τύπου – δημητριακά – παξιμάδια – αλεύρι – ζυμαρικά – όσπρια )

274882177 1119914662164522 4862799661832263690 n

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία Απρίλιος 7, 2022 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) για μαθητές/τριες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σύμφωνα με την νέα Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 1539 Β΄), ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη μετά από διακοπές εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.

Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων υπό την επιμέλεια και επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα και οι μαθητές/τριες οφείλουν να φέρουν μαζί τους την εκτυπωμένη σχολική κάρτα μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου για την περίπτωση που ζητηθεί η επίδειξή της.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις μαθητές/τριες, αυτή μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και χειρόγραφα από τους γονείς/ κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι KORONOIOS-SELF-TEST.jpg

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία Απρίλιος 3, 2022 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς,  

σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ο φετινός εορτασμός του σχολείου μας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαρτίου και ώρες 08:15-09:15, ξεχωριστά σε κάθε τμήμα, μόνο για τους μαθητές και χωρίς την παρουσία γονέων.


Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα και όλοι/ες οι μαθητές/τριες μετά τη λήξη της γιορτής τους στην τάξη, θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους, διαδοχικά ανά τάξη ως εξής: (9:15 Α΄ τάξη), (9:20 Β΄ τάξη), (9:25 Γ΄-Δ΄ τάξεις) και (9:30  Ε΄- ΣΤ΄ τάξεις)


Το Ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργήσει.

 

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών από το σχολείο. 

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία Μάρτιος 22, 2022 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Ιωαννιτών

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, τα σχολεία όλων των βαθμίδων -–νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια  και λύκεια- στο Δήμο Ιωαννιτών.

Το κλείσιμο των σχολείων οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και στη χιονόπτωση που εκδηλώνεται.

ΠΗΓΗ: https://www.epiruspost.gr/kleista-ta-scholeia-sto-dimo-ioanniton-2/

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία Μάρτιος 9, 2022 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου

Αγαπητοί γονείς 

Στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ο φετινός εορτασμός για την 48η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 08:15-09:00, ξεχωριστά σε κάθε τμήμα, μόνο για τους μαθητές και χωρίς την παρουσία γονέων.

Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα και όλοι/ες οι μαθητές/τριες μετά τη λήξη της γιορτής τους στην τάξη, θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους, διαδοχικά ανά τάξη ως εξής: (8:45 Α΄ τάξη), (8:50 Β΄ τάξη), (8:55 Γ΄-Δ΄ τάξεις) και (9:00  Ε΄- ΣΤ΄ τάξεις)

Το Ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών από το σχολείο.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία Νοέμβριος 15, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δωρεάν self test από τα φαρμακεία

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ως και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία Οκτώβριος 14, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-10-2021

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της 24ωρης απεργίας που προκηρύχθηκε από τη ΔΟΕ, τη Δευτέρα 11-10-2021, τα τμήματα Β2 – Δ1 – Ε1 και Ε2 δεν θα λειτουργήσουν.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία Οκτώβριος 10, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου τέσσερα (4) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (4-17/10) και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),
  • η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμα εμβολιάσει τα παιδιά τους, να σπεύσουν να το κάνουν, αξιοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το ισχυρό αυτό όπλο απέναντι στην COVID-19 και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας.

https://www.minedu.gov.gr/rss/50245-28-09-21-diathesi-self-test-gia-tous-mathites-apo-ta-farmakeia-2

 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία Σεπτέμβριος 28, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Λειτουργία ολοήμερου προγράμματος και πρωινής ζώνης

Αγαπητοί Γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει κανονικά η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο πρόγραμμα.

Ως προς τη σίτιση των παιδιών, σας πληροφορούμε για τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από τις 13.20΄ έως 14.00΄ οι μαθητές/τριες σιτίζονται στο χώρο του σχολείου. Μέχρι την έναρξη των σχολικών γευμάτων, θα πρέπει να έχουν σε ξεχωριστή τσάντα ένα τάπερ με φαγητό, το οποίο δεν απαιτεί ζέσταμα και διατηρείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στο σκεύος αυτό να αναγράφεται ευκρινώς στο επάνω μέρος το ονοματεπώνυμο του μαθητή/τριας καθώς και η τάξη του/της. Στην τσάντα επίσης, να υπάρχει μία πετσέτα-σουπλά και το ανάλογο κουτάλι ή πιρούνι.

Παρακαλούμε επίσης, για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, να τηρούνται οι προκαθορισμένες ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών/τριών.

Από το Σχολείο

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία Σεπτέμβριος 19, 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Προηγούμενα άρθρα


Κατηγορίες

  • Σύνδεσμοι

  • Πηγές - Feeds