Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές/μαθήτριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους θα ασχοληθούν αυτό το τελευταίο τρίμηνο του διδακτικού έτους 2023-2024 με τη δημιουργία κήπου στον χώρο του Σχολείου.
Ο κυριότερος λόγος δημιουργίας του είναι η δυνατότητα που παρέχεται στου μαθητές/μαθήτριές μας για βιωματική μάθηση. Παράλληλα, μέσω αυτού θα διδαχθούν ποικιλία γνωστικών αντικειμένων (διεπιστημονική μάθηση) και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε να εξελιχθούν σε περιβαλλοντικά ευαίσθητούς ενήλικες.
Η κατασκευή και η συντήρηση του κήπου στη σχολική μας μονάδα απαιτεί τη συνεργασία των μαθητών/μαθητριών μας τόσο μεταξύ τους (ομαδοσυνεργατική μέθοδος) -ανεξάρτητα από πολιστισμικές, φυλετικές, θρησκευτικές, εθνικές, μαθησιακές και άλλες διαφορές- όσο και με άλλα μέλη της σχολικής μας κοινότητας, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί, η Διευθύντρια, το βοηθητικό προσωπικό, οι γονείς.
Επίσης, για να επιτευχθεί αυτή η προσπάθεια, είναι απαραίτητη η συμβολή Υπηρεσιών του Δήμου Ασπρόπυργου, για την οποία και τον ευχαριστούμε εκ των προτέρων θερμά. Συγκεκριμένα, αφού επισκεφτεί το Σχολείο μας γεωπόνος, οποίος θα παρέχει τις συμβουλές του, θα σταλεί συνεργείο του Δήμου για τον καθαρισμών των χόρτων των παρτεριών και το φρεζαρισμα του εδάφους. Ακόμα, θα παράσχει χώμα και λιπάσματα, καθώς και σπόρους φυτών, άνθεων, λαχανικών, βοτάνων κ.ά.
Στη σελίδα αυτή του blog του Σχολείου μας, θα αναρτώνται σταδιακά σχετικές φωτογραφίες.
- Οι υπάλλοι του Δήμου Ασπρόπυργου αποψίλωσαν τα παρτέρια του Σχολείου μας:
- Ο Δήμος Ασπρόπυργου έχει έτοιμα τα φυτά/άνθη που θα προσφέρει στο Σχολείο μας
- Διαμόρφωση τπυ εδάφους και τα πρώτα φυτά/άνθη του Σχολικού μας Κήπου:
- Ο Δήμος Ασπρόπυργου μας έβαλε αυτόματο πότισμα για τα φυτά/άνθη μας και μεγαλώνουν συνεχώς:
- Οι καρποί τους:







