Η Γενοκτονία των Ποντίων!

Μάι 202419

1 1Η Γενοκτονία των Ποντίων, που έλαβε χώρα από το 1914 έως το 1923, ήταν μια συστηματική εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού του Πόντου από τις Οθωμανικές και αργότερα τις τουρκικές αρχές. Εκτιμάται ότι  353.000 Πόντιοι Έλληνες έχασαν τη ζωή τους μέσα από μαζικές σφαγές, εξαντλητικές πορείες θανάτου και εκτοπίσεις. Οι επιζώντες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα πατρογονικά τους εδάφη και να καταφύγουν κυρίως στην Ελλάδα. Αυτή η τραγωδία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού και παραμένει ζωντανή στη μνήμη μας κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, από την εκπαιδευτικό της Γ’ τάξης κ. Ελισάβετ Βυρώζη  μια ιδιαίτερη δράση για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών/τριών. Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση ιστορικών στοιχείων και γεγονότων με οπτικοακουστικό υλικό (videos,τραγούδια). Μέσα από αυτή τη δράση, καλλιεργήθηκε το αίσθημα της ιστορικής συνείδησης και του σεβασμού προς τα θύματα της γενοκτονίας.

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Μαντρατζής Νικόλαος

1 2 2 1 3 1

 

από κάτω από: Γενικά, Δράσεις, Κοινωνικές, Πολιτιστικές| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Γενοκτονία των Ποντίων!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

 

Εδώ θα αναρτηθεί η περιγραφή για το σχολείο, π.χ. την ιστορία του, τους χώρους του, τις υποδομές και τον εξοπλισμό της σχολικής μονάδας.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων