Στο τμήμα εικαστικών, τα πρωινά του Σαββάτου έχουν αλλάξει χρώμα…

Μέσα σε ένα κλίμα χαρούμενης δημιουργικής διάθεσης, τα παιδιά πειραματίζονται, εκφράζονται με μέσο την τέχνη, δημιουργούν και νιώθουν ικανοποίηση για το έργο τους.Χωρίς παρεμβάσεις, έτοιμες λύσεις ή διορθώσεις.

eikastika-3o-dimotiko-aiginio-06

Μικρά έργα τέχνης που αντιπροσωπεύουν το ιδιαίτερο σύμπαν του κάθε παιδιού. Πορτρέτα, κουκλάκια και πεταλούδες από υλικά καθημερινής χρήσης, πειραματισμοί με κηρομπογιά και νερομπογιά, μάσκες, περίεργα πρόσωπα και μικρά σκηνικά από κουτιά παπουτσιών, κολλάζ από περιοδικά και από διαφορετικά είδη χαρτιών και άλλα πολλά…

Στο τμήμα εικαστικών είμαστε ήδη μικροί καλλιτέχνες!

 

Γνωριμία με τη ρομποτική παίζοντας με Lego στην Στ’ Τάξη του Ολοημέρου [εικόνες]

3o-dimotiko-aiginiou-lego-robotiki-05

Δημιουργώ «ψηφιακές» εικόνες με pixels (εικονοστοιχεία) από χαρτί – Pixel Art

3-dimotiko-aiginio-a-taxi-06

Η ψηφιακή εικόνα αποτελείται από τετραγωνάκια που το καθένα μπορεί να έχει ένα συγκεκριμένο χρώμα από 32 εκατομύρια αποχρώσεις. Είναι τόσο μικρά που αν κοιτάξουμε, για παράδειγμα, την οθόνη του υπολογιστή μας, είναι μάλλον αδύνατο να τα ξεχωρίσουμε. Μια τέτοια ψηφιακή εικόνα αποφασίσαμε να σχηματίσουμε με την Α τάξη στο μάθημα της Πληροφορικής του Ολοημέρου. Αρχικά ζωγραφίσαμε με το εργαλείο make8bitart.com σχηματίζοντας εικόνες με pixels. Μετά ξεκινήσαμε τη χειροτεχνία, γιατί το «χειροποίητο» μας κάνει ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση και το θυμόμαστε ευκολότερα!

Ομαλή μετάβαση στο δημοτικό – 3η συνάντηση

παιζουμε μπότσια

Το πρόγραμμα ομαλής μετάβασης στο δημοτικό ολοκληρώσαμε την   Τετάρτη, 10 Ιουνίου,  με την 3η συνάντηση με τα νήπια στην αυλή του σχολείου μας. Ξεκινήσαμε με το παιχνίδι των ερωτήσεων που ετοιμάσαμε τα παιδιά της τρίτης τάξης.

Έπειτα ζωγραφίσαμε τις καλοκαιρινές διακοπές στον πλανήτη των ονείρων μας .

Ξεναγήσαμε τα παιδιά του νηπιαγωγείου στους χώρους του δημοτικού σχολείου και τους γνωρίσαμε και με άλλα παιδιά του σχολείου που έκαναν εκείνη την ώρα διάλειμμα.

Μετά παίξαμε  παιχνίδια στην αυλή και κλείσαμε με δύο αγαπημένα μας τραγούδια , τον «μάγειρα» και τον «Καραγκιόζη».

Με μια μεγάλη αγκαλιά , δώσαμε ευχές για ένα καλό καλοκαίρι και την υπόσχεση να ολοκληρώσουμε τη συνεργασία μας με την υποδοχή των νηπίων το Σεπτέμβριο.