Την Παρασκευή 28 Απριλίου, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν την αφήγηση των παραδοσιακών παραμυθιών της Κάσου « «ΕΦΤΑΜΙΣΙ ΦΟΡΕΣ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ» του Μανόλη Μαυρολέων από τον ίδιο τον συγγραφέα και από την ηθοποιό-σκηνοθέτη Τόνια Μάνεση.
Αν θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν έξυπνα διαβάστε τους παραμύθια, αν θέλετε να γίνουν πιο έξυπνα διαβάστε τους περισσότερα παραμύθια…» Albert Einstein
Όλοι γνωρίζουμε ότι η θετική επίδραση των παραμυθιών στην γνωστική, γλωσσική, συναισθηματική, κοινωνική και ηθική ανάπτυξη των παιδιών είναι αποδεδειγμένη και αναμφισβήτητη.
Επιλέξαμε από κοινού η παρουσίαση του βιβλίου να πραγματοποιηθεί με αφήγηση των παραμυθιών γιατί όπως λέει ο συγγραφέας «…όταν διαβάζεις ένα παραμύθι περπατά ενώ όταν το αφηγείσαι πετά!»
Τα παιδιά είχαν ασχοληθεί με τα παραμύθια πολύ καιρό πριν κάνοντας θεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες τις οποίες παρουσίασαν στον συγγραφέα εκείνη την ημέρα!
Να σημειωθεί ότι στις αρχές Απριλίου το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοίνωσε ότι το βιβλίο συγκαταλέγεται στα 5 καλύτερα βιβλία της κατηγορίας του «… για τη διασκευή λογοτεχνικού έργου της ελληνικής ή παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά και νέους» για το 2022.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μανόλη Μαυρολέων και την κ. Τόνια Μάνεση για την επίσκεψη στο σχολείο μας και την υπέροχη παρουσίαση! Συγχαρητήρια σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία και τις δραστηριότητες που πραγματοποίησαν!
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον Λυκειάρχη κύριο Βενέτη Θωμίδη, για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Αφάντου.
























