39ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο πλαστελίνης

Απρ 202410

18 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, 10/4/2024, η εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο Εργοστάσιο πλαστελίνης στο Περιστέρι, Λούβαρη 8.

Παλαιότερα υπήρχαν 3 με 4 εργοστάσια στη χώρα μας  που έφτιαχναν πλαστελίνη.Πλέον αποτελεί  το μοναδικό εργοστάσιο πλαστελίνης στην Ελλάδα, ίσως και το μοναδικό εργοστάσιο στην Ευρώπη που παράγει αυθεντική χειροποίητη πλαστελίνη.

Ο χειρισμός της πλαστελίνης και η ενασχόληση με παρεμφερείς δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για την ανάπτυξη του παιδιού. Ποια είναι πιο συγκεκριμένα τα οφέλη αυτή της ενασχόλησης;

1.Αναπτύσσει λεπτές κινητικές δεξιότητες

Οι εύκαμπτες ιδιότητες της πλαστελίνης την καθιστούν διασκεδαστική για διερεύνηση και εξερεύνηση, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη δύναμη σε όλους τους μικροσκοπικούς μυς και τους τένοντες, καθιστώντας τους έτοιμους για έλεγχο μολυβιού και ψαλιδιού.

2.Ενισχύει το συντονισμό χεριού-ματιού

Ως μέρος απλού παιχνιδιού αφής το παιδί , μπορεί να πιέσει, να απλώσει, να τυλίξει, να χτίσει,  να κόψει, να φτιάξει,  να χαλάσει ,να ξαναφτιάξει! Κάθε μία από αυτές τις διαφορετικές ενέργειες βοηθά την ανάπτυξη με διαφορετικό τρόπο, καθώς και τον συντονισμό χεριών-ματιών και τη γενική συγκέντρωση.

15  3.Ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία

Με την εισαγωγή διαφορετικών αντικειμένων παιχνιδιού  (κοχύλια,κουμπιά,γυάλινα βότσαλα,όσπρια κλπ) η πλαστελίνη γίνεται το τέλειο μέσο για πολλούς τύπους ευφάνταστου παιχνιδιού και μπορεί να αντιπροσωπεύσει τόσα πολλά πράγματα στα μάτια ενός παιδιού.

4.Δρα ως ηρεμιστικό για τα παιδιά

Τα μικρά παιδιά δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και χρησιμοποιώντας τη ζύμη της πλαστελίνης  ενώ μιλάνε και τραγουδάνε μπορούν πραγματικά να βοηθηθούν σε αυτή τη διαδικασία και ταυτόχρονα  να χαλαρώσουν.

5.Εκμάθηση αριθμών και γραμμάτων

Η πλαστελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας φανταστικός τρόπος για να εξασκηθούν στην εκμάθηση γραμμάτων και αριθμών. Τα παιδιά μπορούν να σχηματίσουν γράμματα του αλφαβήτου, να σχηματίσουν το δικό τους όνομα, να κάνουν αριθμούς, να σχηματίσουν σχήματα δύο ή τριών διαστάσεων, να συγκρίνουν μήκη , βάρη, να μετρήσουν τις κολλημένες μπάλες για να ταιριάξουν με τις αριθμητικές κάρτες,  να ταξινομήσουν κατά χρώμα αλλά και  τόσες πολλές άλλες ιδέες!

28

Και βέβαια βελτιώνει τις κοινωνικές δεξιότητες  και ενθαρρύνει τα παιδιά να παίζουν περισσότερο!

από κάτω από: Τα νέα μας| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο πλαστελίνης    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων