39ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Σχολικός εκφοβισμός:πρόσκληση

Μαρ 202420

Η σχολική βία και ο εκφοβισμός που εκδηλώνεται μεταξύ των μαθητών θεωρείται κοινωνικό πρόβλημα. Ο όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς για να περιγράψει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι « bullying ». Προέρχεται από το ρήμα « bully » που σημαίνει «πληγώνω ή τρομοκρατώ ή υποχρεώνω κάποιον με τη βία να κάνει κάτι που δεν θέλει».

Αποτελεί φαινόμενο που ενισχύεται από τη λάθος αντιμετώπισή του, καθόσον τα περισσότερα περιστατικά αποσιωπούνται, διότι θεωρείται ότι στιγματίζουν τους θύτες, τα θύματα και το κύρος του σχολείου.

Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό έχει πολλές και σοβαρές επιπτώσεις, τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, ενίοτε με επικίνδυνες συνέπειες και τραγικά αποτελέσματα.

 Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σε όλες τις ηλικίες , ακόμη και της προσχολικής. Η προστασία των μαθητών και των σχολείων βρίσκεται μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων μας.

Καλούμε όλους τους γονείς στην επιμορφωτική συζήτηση με θέμα “Σχολική βία- εκφοβισμός. Σύγχρονες μέθοδοι επικοινωνίας σχολείου – οικογένειας” που θα πραγματοποιηθεί στο  Αμφιθέατρο του 40ου   Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου  την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις  17:00.

2024 03 20 22 59 20 1

από κάτω από: Τα νέα μας| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχολικός εκφοβισμός:πρόσκληση    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων