39ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Πρώτες Βοήθειες

Ιαν 202425

2 1Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε  την Κυριακή 21/1/2024 το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την  Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας   σε συνεργασία με το 40ο Δ.Σ Περιστερίου & το 45ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου.

Η συμμετοχή των γονέων ήταν σημαντική  και οι πληροφορίες που δόθηκαν βοήθησαν στο να γίνει αντιληπτό πως η  παροχή πρώτων βοηθειών είναι πεδίο δράσης για όλους τους ανθρώπους.Οι πρώτες βοήθειες διαπνέονται από την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι στους άλλους.

Το να γνωρίζει κάποιος Πρώτες Βοήθειες είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Από την αντιμετώπιση απλών περιστατικών που δεν συνιστούν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή μας όπως αιμορραγία μύτης, κάταγμα κάποιου άκρου, λιποθυμία, μέχρι σοβαρότερα περιστατικά όπως αιμορραγία, πνιγμό, καρδιακό επεισόδιο, επιληπτική κρίση κ.λπ. Αν έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις, την ανάλογη εκπαίδευση και την απαραίτητη ψυχραιμία, μπορούμε να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά, προλαμβάνοντας τα χειρότερα.

Στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι Πρώτες Βοήθειες διδάσκονται σαν βασικό μάθημα στα σχολεία. Στη χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα τέτοιο μάθημα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού δεν έχει τις γνώσεις που απαιτούνται για να δώσει τις Πρώτες Βοήθειες σε κάποιο συνάνθρωπο του που έχει ανάγκη.

Αξίζει όμως  να σημειωθεί ότι μαθήματα εκπαίδευσης κοινού στις Πρώτες Βοήθειες και στη χρήση Εξωτερικού Απινιδωτή,  παρέχονται από αρκετούς οργανισμούς στη χώρα μας οι οποίοι δίνουν  τα απαραίτητα εφόδια  ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν σοβαρές καταστάσεις και να σωθεί ένας συνάνθρωπός μας!

1

από κάτω από: Τα νέα μας| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρώτες Βοήθειες    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων