Εκδρομή στο Μουσείο Σίτου – «Το Ζύμωμα του Ψωμιού»

Η Γ’ τάξη πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Σίτου, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού από το σιτάρι μέχρι το τελικό προϊόν.

Οι μαθητές είδαν και έμαθαν την  διαδρομή του σιταριού: Από τη σπορά και τη συγκομιδή έως την άλεση του αλευριού. Παραδοσιακούς μύλους: Οι μαθητές παρατήρησαν πώς λειτουργούσαν οι παλιοί ανεμόμυλοι και νερόμυλοι. Το ζύμωμα: Μια διαδικασία που χαρίζει το νόστιμο αφράτο ψωμάκι που όλοι απολαμβάνουμε και αποτελεί τη βάση της μεσογειακής  διατροφής !Η εκδρομή αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία που συνδύασε τη μάθηση με τη διασκέδαση, προσφέροντας στους μαθητές πολύτιμες γνώσεις για την παράδοση και τη διατροφική αξία του ψωμιού.

🍞 Μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη! Και όπως χαρακτηριστικά είπε ένας από τους μαθητές :”Καλοπεράσαμε με το παραπάνω!!!” 🥖

IMG a6cc053ef8f8b4fef8284aec7e6af16c V IMG 19860fedb254c938dccdf32cd6595c0f V IMG 9716dedd6ff90125241e86e434e5a91e V IMG 530d8393e0705c0ac907489ef015156f V IMG 92c3ce53fdf8f5026c5d4807288f4bd4 V IMG 7c90b74f798dc7dd98bbf1fb9f2ea59c V IMG 06ccba8555991ea94a4649dff0daba9f V

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *