Η Γ’ τάξη πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Σίτου, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού από το σιτάρι μέχρι το τελικό προϊόν.
Οι μαθητές είδαν και έμαθαν την διαδρομή του σιταριού: Από τη σπορά και τη συγκομιδή έως την άλεση του αλευριού. Παραδοσιακούς μύλους: Οι μαθητές παρατήρησαν πώς λειτουργούσαν οι παλιοί ανεμόμυλοι και νερόμυλοι. Το ζύμωμα: Μια διαδικασία που χαρίζει το νόστιμο αφράτο ψωμάκι που όλοι απολαμβάνουμε και αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής !Η εκδρομή αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία που συνδύασε τη μάθηση με τη διασκέδαση, προσφέροντας στους μαθητές πολύτιμες γνώσεις για την παράδοση και τη διατροφική αξία του ψωμιού.
🍞 Μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη! Και όπως χαρακτηριστικά είπε ένας από τους μαθητές :”Καλοπεράσαμε με το παραπάνω!!!” 🥖