Κύκλος νερού

20230502 150028Στα εργαστήρια δεξιοτήτων ασχοληθήκαμε με το “πολύτιμο νερό”( θα αναρτήσουμε σχ.υλικό) Ένα νήπιο απεικόνισε τον κύκλο του νερού ζωγραφίζοντάς το, χρησιμοποιώντας και την επιστημονική ονομασία του νερού! 20230331 145406

Και επειδή στο νηπιαγωγείο μαθαίνουμε παίζοντας, με τη μελισσούλα παίξαμε και εμπεδώσαμε τον κύκλο του νερού!

 

Αλλά δε σταματήσαμε εκεί…μέσα από τον κύκλο του

νερού εμπνέομαι και δημιουργώ!

Παίζουμε μαθηματικά!

Με έναν επιδαπέδιο πίνακα και με μια μελισσούλα ρομποτάκι παίζω και μαθαίνω μαθηματικά και προγραμματισμό!

Πάσχα

Μέσα από βιβλία, βίντεο και εποπτικό υλικό μάθαμε την ιστορία του Πάσχα, τα πάθη του Χριστού και όλα τα γεγονότα πριν και μετά την Ανάστασή του. Γνωρίσαμε ήθη, έθιμα και όλες τις χριστιανικές παραδόσεις που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.Ξεκινήσαμε την ενασχόληση μας με έναν εννοιολογικό χάρτη 20230331 145430 Στη συνέχεια, κάναμε κατασκευές και όμορφες χειροτεχνίες. Στο μάθημα των Αγγλικών μας επισκέφτηκε το  λαγουδάκι του Πάσχα – ο Easter Bunny!Μας έφερε αυγά πασχαλινά και παίξαμε μαζί του παιχνίδια με χρωματιστά αυγουλάκια.Και φυσικά παίξαμε κυνήγι πασχαλινών αυγών στην τάξη.

 

Στοματική υγιεινή

Σήμερα, στα πλαίσια πρόληψης. επισκέφτηκαν το σχολείο μας οδοντογιατροί από το Κ.Υ . 25ης Μαρτίου,  και μας έκαναν μια ενδιαφέρουσα ομιλία για την στοματική υγιεινή, για να έχουμε δόντια γερά και δυνατά μέχρι τα βαθιά μας γεράματα.Τις ευχαριστούμε πολύ!

20230404 182041

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Στις 2 Απριλίου, γενέθλια του σπουδαίου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε όλο τον κόσμο γιορτάζει το παιδικό βιβλίο. Ο εορτασμός αυτός καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) το 1996 και από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής  ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να εμπνεύσουν στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα. Φέτος, το τμήμα που είναι υπεύθυνο για το υλικό εορτασμού είναι η Ελλάδα και η αφίσα είναι η παρακάτω και το μήνυμα που έγραψε ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος είναι το εξής: “Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με”.

afisa ibby 2022

Το μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη νεότητα (ΙΒΒΥ) για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2.4.2023

Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με.

Είμαι ένα βιβλίο.
Είσαι ένα βιβλίο.
Όλοι είμαστε βιβλία.

Η ψυχή μου είναι η ιστορία που αφηγούμαι.
Κάθε βιβλίο έχει τη δική του ιστορία να πει.

Μπορεί να φαινόμαστε εντελώς διαφορετικά –
άλλα μεγάλα, άλλα μικρά,
άλλα πολύχρωμα, άλλα μαυρόασπρα,
άλλα με λίγες σελίδες κι άλλα με πολλές.
Μπορεί να συμφωνούμε ή να λέμε εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Όμως αυτή είναι η ομορφιά μας.
Θα ήταν πολύ βαρετό να ήμασταν όλα ίδια.

Καθένα μας είναι μοναδικό.
Και καθένα από εμάς έχει το δικαίωμα να το σέβεσαι,
να το διαβάζεις χωρίς προκαταλήψεις,
να έχει τη θέση του στη βιβλιοθήκη σου.

Μπορείς να έχεις τις απόψεις σου για εμένα.
Μπορείς να ερευνάς, να κρίνεις και να σχολιάζεις ό,τι διαβάζεις.

Μπορείς να με βάλεις πίσω στο ράφι
ή να με κρατήσεις σφιχτά στην αγκαλιά σου και να ταξιδέψουμε μαζί πολύ μακριά.

Αλλά ποτέ μην αφήσεις κάποιον να με πετάξει
ή να με διώξει σε άλλο ράφι.
Ποτέ μη ζητήσεις την καταστροφή μου
ή μην επιτρέψεις σε κάποιον να με καταστρέψει.

Κι αν έρθει κάποιο βιβλίο από άλλο ράφι στο δικό σου,
γιατί κάποιος ή κάτι το έδιωξε μακριά,
κάνε χώρο.
Αν πας λίγο πιο κει, χωράει δίπλα σου.

Προσπάθησε να νιώσεις όπως νιώθει.
Κατάλαβέ το. Προστάτεψέ το.
Μπορεί να βρεθείς εσύ στη θέση του αύριο.

Γιατί κι εσύ είσαι ένα βιβλίο.
Όλοι είμαστε βιβλία.

Έλα, φώναξέ το δυνατά, ώστε να το ακούσουν όλοι:
«Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με»

Βαγγέλης Ηλιόπουλος