3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στα πλαίσια του 3ου εργαστηρίου με θέμα: ” Ζώα υπό εξαφάνιση” τα παιδιά γνώρισαν τα ζώα που απειλούνται υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα.

Αρχικά δημιουργήσαμε εννοιολογικό χάρτη καταγράφοντας τι γνωρίζουν για το θέμα και τι θέλουν να μάθουν. Παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο, διαβάσαμε σχετικά παραμύθια και μάθαμε το τραγούδι: ” Σώστε τη χελώνα καρέττα- καρέττα”.

Με τη βοήθεια του χάρτη της Ελλάδας μαθαίνουν που ζει το κάθε ζώο και προσπαθούν να τοποθετήσουν τις εικόνες των ζώων στα αντίστοιχα μέρη.

εργαστηριο 3 7

Στη συνέχεια γνωρίζουν τα ζώα αυτά μέσα από έργα τέχνης, τα περιγράφουν και προσπαθούν να γίνουν κι αυτά μικροί ζωγράφοι. Φτιάξαμε αφίσες και τα παιδιά έδωσαν τα δικά τους μηνύματα για την προστασία των ζώων.

Παίξαμε το παιχνίδι: ” το δίχτυ της ζωής” , τοποθετώντας ένα ζωάκι πάνω στο δίχτυ και κατανόησαν πως αν το δίχτυ το αφήσει έστω και ένας, διαταράσσεται η ισορροπία και ότι δεν είναι εύκολο να ζήσουμε χωρίς την ύπαρξη των ζώων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 3

Μάθαμε για τις Μ.Κ.Ο που προστατεύουν τα ζώα. Προγραμματίσαμε μια διαδικτυακή συνάντηση με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τα παιδιά είδαν και άκουσαν πολύ σημαντικά πράγματα για την προστασία της καφέ αρκούδας και του γκρίζου λύκου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 1

Είχαμε την επίσκεψη μιας καφέ αρκούδας στο σχολείο μας που ενθουσίασε τα παιδιά.

Τα παιδιά κατασκεύασαν μάσκες ζώων και στο τέλος ανακηρύχθηκαν άξιοι υπερασπιστές των ζώων και φυσικά παρέλαβαν τον έπαινό τους.εργαστηριο 3 6