ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΕΙ… ΣΧΟΛΕΙΟ

Το Σάββατο 25-11-2023 παρουσιάστηκε στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας η θεατρική παράσταση “Σολομώντεια Λύση” από τον θίασο MATICAPI.

Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβαν τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου και 33ου Δημοτικών Σχολείων και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

IMG 6491 IMG 6490 IMG 6486

Επιμορφωτική ημερίδα

Την Πέμπτη 23-11-2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας Επιμορφωτική Ημερίδα από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης κα. Σοφία Χάσκου για όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων.

Στην επιμόρφωση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί των  13ου, 22ου, 27ου, 33ου  σχολείων.

IMG 6467 IMG 6465

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Ψυχολόγος στο Σχολείο

Καταγραφή

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε πως κάθε Παρασκευή για το υπόλοιπο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, θα βρίσκεται στο σχολείο μας Ψυχολόγος. Έργο της σχολικής  ψυχολόγου είναι η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και την προώθηση του εκπαιδευτικού έργου.

Ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός, υποστηρικτικός και θεραπευτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειες τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσεων με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα των εμπλεκομένων. Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του σχολείου σε διάφορα θέματα που αφορούν την ειδικότητα του. Σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας. Διευκολύνει τη συνεργασία, επικοινωνία και αλληλεπίδραση των μαθητών και των οικογενειών τους. Για το σκοπό αυτό, η ψυχολόγος θα ασκεί τα καθήκοντά της σε ιδιαίτερο χώρο ή μέσα στην τάξη παράλληλα με το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών και το είδος της παρέμβασης που υλοποιείται, με στόχο την παροχή υποστηρικτικής και συμβουλευτικής παρέμβασης, όπου αυτό απαιτείται.

Εργάζεται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, με τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ανάλογα με τις εκάστοτε διαπιστωμένες ψυχολογικές ανάγκες και, όπου θεωρείται αναγκαίο. Για την περίπτωση οποιασδήποτε ατομικής παρέμβασης προς τους μαθητές εκ μέρους της σχολικής ψυχολόγου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Για οποιαδήποτε απορία ή τον προγραμματισμό σχετικής συνάντησης με την ψυχολόγο του σχολείου, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Διευθυντή του σχολείου.

 

Το Σάββατο 18-11-2023 πραγματοποιήθηκαν εργασίες κλαδέματος των δέντρων, στον κήπο του σχολείου μας, από συνεργεία του Δήμου,

για την εξασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών/τριών μας από τυχόν ατυχήματα.

 

IMG 6458 2            IMG 6464 2

 

σύμβολο πένθους

Από σήμερα η εκπαιδευτική μας κοινότητα γίνεται πιο φτωχή, αφού έφυγε από κοντά μας , τόσο άδικα, ο αγαπημένος σε όλους μας συνάδελφος,φίλος και

Διευθυντής στο 13ο ΔΣ Περιστερίου, τα προηγούμενα χρόνια, Κώστας Τριανταφύλλου.

Υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος, εργατικός, υποστηρικτικός και καθησυχαστικός στους συναδέλφους του, πάντα αισιόδοξος, χαρούμενος και γελαστός,

γεμάτος ζωντάνια!

Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του…

Θα σε θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη Κώστα…

Να είναι αναπαυμένη η ψυχή σου αγαπημένε μας Δάσκαλε και Φίλε

Καλό Παράδεισο