Ημέρα: 3 Απριλίου 2026

Καλό Πάσχα!

Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας εύχονται σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, με υγεία, αγάπη, χαρά και ελπίδα σε κάθε οικογένεια.

Πασχαλινές Δραστηριότητες στο Σχολείο μας

Με την ευκαιρία του Πάσχα, το σχολείο μας γέμισε χρώματα και δημιουργίες. Οι μαθητές εργάστηκαν με κέφι, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους για να μπούνε στο κλίμα των γιορτών.

Ιδιαίτερη δράση ανέλαβαν οι μαθητές της Δ2 τάξης, οι οποίοι ζωγράφισαν χάρτινα αυγά που ενώθηκαν σε μεγάλες, πολύχρωμες συνθέσεις για τους τοίχους. Παράλληλα, έφτιαξαν χειροποίητες κάρτες με ευχές, ενώ δημιούργησαν και ένα όμορφο βιβλιαράκι για την Ιστορία των Παθών. Μέσα από τις δικές τους ζωγραφιές, γνώρισαν τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας, προσεγγίζοντας με σεβασμό το μήνυμα της Ανάστασης.

Τη δική τους ξεχωριστή νότα έδωσαν οι μαθητές της Α’ τάξης. Τα μικρότερα παιδιά του σχολείου κατασκεύασαν με μεράκι όμορφα πασχαλινά καλαθάκια για τα αυγά τους. Επιπλέον, αναβίωσαν τα έθιμα του τόπου μας τραγουδώντας με ενθουσιασμό τα κάλαντα του Λαζάρου στους χώρους του σχολείου, γεμίζοντας τις αίθουσες με τις μελωδικές φωνές τους.

Μέσα από αυτές τις απλές δράσεις, τα παιδιά συνεργάστηκαν και χάρηκαν τη δημιουργία. Όλη η σχολική κοινότητα εύχεται σε όλους Καλή Ανάσταση και ένα χαρούμενο Πάσχα γεμάτο φως και αγάπη!

Εκκλησιασμός για το Πάσχα

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026, το σχολείο μας πραγματοποίησε τον καθιερωμένο εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, λίγο πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία με ηρεμία και σεβασμό, δημιουργώντας ένα κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης.Αρκετά παιδιά συμμετείχαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, νιώθοντας γαλήνη. Ο ιερέας, μιλώντας με απλά λόγια, εξήγησε το νόημα των άγιων ημερών. Ενθάρρυνε τους μαθητές να δείχνουν αγάπη, καλοσύνη και συγχώρεση στις καθημερινές τους σχέσεις, ενώ τόνισε την αξία της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Η εμπειρία αυτή λειτούργησε ως μια όμορφη πνευματική προετοιμασία για το Πάσχα. Έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να σκεφτούν τις αξίες της ζωής και τη σημασία της αλληλεγγύης. Η επίσκεψη γέμισε τις καρδιές όλων με ελπίδα και αισιοδοξία, δυναμώνοντας τους δεσμούς της σχολικής μας κοινότητας.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού Βιβλίου στη Σχολική Βιβλιοθήκη

Στο σχολείο μας, δράσεις για το παιδικό βιβλίο πραγματοποιούνται καθημερινά, με τη βιβλιοθήκη να αποτελεί πλέον έναν σταθερό χώρο συνάντησης, όπου οι μαθητές δανείζονται βιβλία και συζητούν γι’ αυτά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το τμήμα Γ1 επισκέφτηκε τη βιβλιοθήκη του σχολείου. Εκεί, οι μαθητές, μαζί με τη δασκάλα τους, συζήτησαν πάνω σε αποφθέγματα γνωστών συγγραφέων σχετικά με το βιβλίο, δημιούργησαν χρωματιστούς σελιδοδείκτες για τα αγαπημένα τους αναγνώσματα και επέλεξαν τη φράση που τους άγγιξε περισσότερο για να τους συνοδεύει.

Καθώς οι περισσότεροι επέλεξαν μια φράση από τον Πήτερ Παν, η δράση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του βιβλίου μέσα από μια εξαιρετική τρισδιάστατη έκδοση που ενθουσίασε τους μαθητές. Η εμπειρία αυτή ενίσχυσε την αγάπη τους για την ανάγνωση και ανέδειξε τη σημασία του βιβλίου ως πηγής γνώσης και φαντασίας, καλλιεργώντας τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών.