Υγιεινό δεκατιανό στο Νηπιαγωγείο (Ταπερίστας)
Τα παιδιά του 31ου Νηπιαγωγείου Σερρών συμμετέχοντας στο Σχολικό Δίκτυο της Δράσης “Ταπερίστας”, αναζήτησαν τρόφιμα με τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν ένα υγιεινό δεκατιανό φτιαγμένο από το σπίτι τους.
Αναζητήσαμε στην αρχή υλικά που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι μας για να ετοιμάσουμε ένα νόστιμό κα υγιεινό δεκατιανό.
Κάναμε ένα πίνακα με επιλογές για το κολατσιό που μπορούμε να ετοιμάσουμε από το σπίτι:
Τοστ ή σάντουιτς με τυρί γαλοπούλα και λαχανικά, όπως ντομάτα και μαρούλι.
Κουλούρι με σουσάμι ή κριτσίνια.
Tοστ με ψωμί ολικής άλεσης με αυγό βραστό και λαχανικά.
Ψωμί με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο.
Αραβική πίτα γαλοπούλα βραστή, τυρί και λαχανικά.
Τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κολοκυθόπιτα.
Σπιτικό κέικ ή τσουρέκι.
Ρυζόγαλο.
Ξηροί καρποί ανάμεικτοι με γιαούρτι και μέλι.
Φρούτα
Μία ακόμα επιλογή είναι το παστέλι.
Συζητήσαμε για την ποιότητα των υλικών, τα βιολογικά προϊόντα και την διατροφική τους αξία.
Στο τέλος ασχοληθήκαμε με το πώς είναι καλύτερα να μεταφέρουμε το δεκατιανό μας στο νηπιαγωγείο, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμες συσκευασίες, αλλά και τι κάνουμε με τα τρόφιμά που μας περισσεύουν.