Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους 2026 και στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος Eco Schools, που υλοποιεί το σχολείο μας για τρίτη συνεχή χρονιά, προβήκαμε στη δημιουργία τοιχογραφιών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά και ενός επιδαπέδιου σκακιού στον χώρο της πυλωτής του σχολείου μας, κατόπιν πρότασης της Περιβαλλοντικής Επιτροπής.
Η πρώτη τοιχογραφία ήταν το “Δέντρο της Φιλίας”, η δεύτερη απεικόνισε το εξώφυλλο από το βιβλίο της Γλώσσας της Β΄ Δημοτικού και είχε τίτλο “Ταξίδι στον κόσμο της Γλώσσας”, η τρίτη ήταν ένα μεγάλο μολύβι με τίτλο “Το απίθανο μολύβι”, περιστοιχισμένο από λουλούδια, που “αγκάλιαζαν” αρμονικά όλη τη σκάλα που συνδέει τις τάξεις με την αυλή του σχολείου και η τέταρτη απεικόνισε ένα παιδί πάνω σε ένα μεγάλο μολύβι, που καλωσορίζει τους επισκέπτες, μόλις εισέλθουν στο σχολείο και λειτουργεί ως ένα “τοπόσημο” και ¨ταυτότητα” της σχολικής μας μονάδας.
Όλες οι δημιουργίες ενθουσίασαν παιδιά και εκπαιδευτικούς και μας έδωσαν ώθηση, ώστε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και προθυμία να υλοποιούμε παρόμοιες δράσεις, προς όφελος όλης της σχολικής μας κοινότητας!













