Στα πλαίσια του μαθήματος “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” και τον 1ο Θεματικό κύκλο: Ζω καλύτερα – Ευ ζην με θέμα: «Ψυχική και Συναισθηματική υγεία –Πρόληψη» και τίτλο προγράμματος: «Πρόληψη συμπεριφορών υψηλού κινδύνου για μαθητές Ε΄ Δημοτικού» πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση από αστυνομικό της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο κομμάτι των “εξαρτήσεων” στους μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης του σχολείου μας.
Ο κ. Σκόνδρας Γεώργιος, αστυνομικός της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, επισκέφθηκε το σχολείο μας την Πέμπτη 18/11/2021, μετά από πρόσκληση της εκπαιδευτικού κ. Χαρμαντά Ευαγγελίας που διδάσκει το συγκεκριμένο μάθημα.
Στα πλαίσια του μαθήματος οι μαθητές/τριες της Ε’ δημοτικού ενημερώθηκαν για κάθε είδους εξάρτηση όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα, το διαδίκτυο, τα τυχερά παιχνίδια κτλ. Συμπλήρωσαν σχετικά ερωτηματολόγια ,συζήτησαν σε ολομέλεια τί μπορεί να οδηγεί ένα άτομο σε εξαρτήσεις καθώς και τρόπους για να μη φτάσουμε σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Δημιούργησαν αφίσες σχετικές με το θέμα.


