header image

Άλλο ένα έργο των μαθητών με την επίβλεψη του κ. Δημητριάδη Αλέξανδρου , καθηγητή Εικαστικών του Σχολείου μας.

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Τα παιδιά του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος των εικαστικών θα δημιουργήσουν έργα με την επίβλεψη του κ. Αλέξανδρου Δημητριάδη και θα στολίσουν με αυτά τους χώρους του σχολείου.

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν το διαδραστικό πρόγραμμα «Γίνομαι ένας μικρός συντηρητής αρχαιοτήτων» στο Βυζαντινό Μουσείο Πολιτισμού.

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Μετά τον σημερινό Αγιασμό τα μαθήματα αρχίζουν αύριο ,12/09/2019 ,κανονικά.

Το κουδούνι θα χτυπήσει στις 08.15 και το πρωινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 13.15.

Θα ακολουθήσει το Ολοήμερο Πρόγραμμα μέχρι τις 16.00.

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Τα παιδιά του Ε2 τμήματος του σχολείου μας διοργάνωσαν εκδήλωση με τη λήξη του σχολικού έτους 2018-19 και παρουσίασαν στις οικογένειές τους, στους δασκάλους και στους μαθητές του σχολείου το ETWINNING έργο «NEW YEAR NEW FRIENDS NEW CULTURE» ( «ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΟΙ ΦΙΛΟΙ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ») που δούλεψαν μαζί με τους συνομήλικους συνεργάτες τους από το σχολείο Kardeşler στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας. Το έργο είχε διάρκεια από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο 2019 και δημιουργήθηκε με στόχο να ενισχυθεί η ιδέα ενός «ανοιχτού σχολείου» στην Ευρώπη, να παρακινηθούν οι μαθητές να γνωρίσουν μιαν άλλη κουλτούρα, αλλά και να αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν τη δική τους ταυτότητα, τη δική τους γλώσσα, τις δικές τους κοινωνικές αξίες. Οι γλώσσες επικοινωνίας ήταν τα Αγγλικά, τα Ελληνικά και τα Τούρκικα, και για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων έγινε χρήση ψηφιακών εργαλείων web 2.0. Ιδρύτρια και συντονίστρια του project ήταν η καθ. Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου κ. Κατερίνα Βελλή.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης εδώ 

 

Οι μαθητές και μαθήτριες του Στ 1 τμήματος του σχολείου μας πήραν μέρος στο ETWINNING project “I LOVE MY COUNTRY” («ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ») κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου 2019. Οι δραστηριότητες του project έδωσαν  στα παιδιά τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν με μαθητές από σχολεία της Ιταλίας, της Τουρκίας, της Αρμενίας και άλλο ένα δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα, στην Πάτρα. Τα παιδιά με εμψυχώτρια την κ. Κατερίνα Βελλή (καθ/τρια Αγγλικών)  έκαναν γνωστή τη χώρα και την πόλη μας αξιοποιώντας την Αγγλική Γλώσσα και με τη βοήθεια εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Στα πλαίσια της διάχυσης, η τάξη παρουσίασε στις 11 Ιουνίου 2019 τα αποτελέσματα του έργου στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης εδώ

Επιπλέον , στον κοινόχρηστο εσωτερικό χώρο του σχολείου μας αναρτήθηκε εκθεσιακός τοίχος με το υλικό των 2 έργων. Δείτε την ψηφιακή παρουσίαση της γωνιάς etwinning

κάτω από: Δραστηριότητες τάξεων

Ο ΝΤΕΝΤΕΚΤΙΒ ΜΠΛΟΥΖ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Γ1 ΤΟΥ 30 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

KANTE ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

κάτω από: Δραστηριότητες τάξεων

κάτω από: Δραστηριότητες τάξεων

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στο πρόγραμμα «Ήταν κάποτε η Μεσόγειος θάλασσα» ή «Ιl était une fois la Mediterranée».

Το πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας συντόνισε το  Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής γλώσσας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας κα Αγγελική Κοφίδου.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του τμήματος Γαλλικής γλώσσας, με εμψυχώτρια την καθηγήτρια τους κα Στέλλα Λεονάρδου, αφού μελέτησαν τη Μεσόγειο θάλασσα και τους προς εξαφάνιση οργανισμούς που ζουν πλέον σε μειωμένους πληθυσμούς  σ’ αυτήν, επέλεξαν να ασχοληθούν ειδικότερα με  το  άσπρο και μπλε δελφίνι της Μεσογείου  δημιουργώντας και σχετική αφίσα με τη χρήση της Γαλλικής γλώσσας.

Για τη διαδικασία της ψηφιοποίησης της αφίσας οι μαθητές συνεργάστηκαν με την καθηγήτρια της Πληροφορικής του σχολείου μας  κα Αθανασία Ντανάση, η συμβολή της οποίας ήταν καίρια.

Την Τρίτη 21 Μαΐου, οι  μαθητές του σχολείου μας, σε ειδική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτου, στην  οποία έλαβε μέρος και ο διάσημος ωκεανολόγος  Δρ Γεώργιος  Σκουφάς,  παρουσίασαν στη Γαλλική γλώσσα, τις απόψεις τους για τη σωτηρία του άσπρου και μπλε δελφινιού της Μεσογείου υποστηρίζοντας και το περιεχόμενο της αφίσας που δημιούργησαν.

Οι συμμετέχοντες μαθητές της ΣΤ’ τάξης του τμήματος της Γαλλικής γλώσσας :

Γκολόσι Μελίσα

Ιωαννίδη Ελευθερία

Ιωαννίδου Εριφύλλη

Λαδάς Εμμανουήλ

Λαζαρίδου Ηλιάνα

Μαρινάκη Ελένη

Οικονομίδου Ευφημία

Ολάγκε Φέιθ

Παπαστεργίου Αθανάσιος

Πασχαλίδη Λυδία

Σπούρα Αργυρώ

Χονδρογιάννη Ολυμπία

Χριστοδούλου Σταυρούλα – Άννα

Χριστοδούλου Ραφαήλ

κάτω από: Δραστηριότητες τάξεων


Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του 30ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης,
σας εύχονται ολόψυχα Χρόνια Πολλά!

 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, για τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.

κάτω από: Ανακοινώσεις


Στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-twinning, οι μαθητές των δύο τμημάτων της Στ τάξης αντάλλαξαν αναμνηστικά δωράκια εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων συμμετέχοντας κατά αυτόν τον τρόπο στη δράση με θέμα «Ο Μυστικός Άγιος Βασίλης» (“Secret Santa”). Διοργανώθηκε λοιπόν μια σύντομη εκδήλωση μέσα στην αίθουσα, που έδωσε χαρά σε κάθε μαθητή.

κάτω από: Δραστηριότητες τάξεων

Παλιότερα Άρθρα »

Κατηγορίες