Εκπαιδευτικό υλικό για αλλοδαπούς μαθητές

Το έργο «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλλινοστούντων Μαθητών» υλοποιήθηκε από το Σεπτέμβριο του 2010 έως το Δεκέμβριο του 2013.

Από την πρώτη σελίδα διαβάζουμε: «Το έργο αφορά μαθητές και εκπαιδευτικούς, γιατί βελτιώνει το εκπαιδευτικό έργο των σχολείων και τους προετοιμάζει, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της πολυπολιτισμικής κοινωνίας».

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν μαθησιακό υλικό για τις τάξεις υποδοχής αλλά και για πολλές άλλες εκπαιδευτικές-μαθησιακές εφαρμογές σε διαφορετικές τάξεις.

Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η αναζήτηση υλικού και συνδέσμων στις αντίστοιχες σελίδες του έργου.

Πατώντας σε κάθε εικόνα ανοίγει μία νέα σελίδα με το αντίστοιχο μαθησιακό υλικό.

Δράσεις της πράξης                               Λεξικά και Εκπαιδευτικό Υλικό

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Γιορτάστε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μαζί μας!

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου από το 2001.

Είναι μία πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχει σκοπό να αναδείξει τη γλωσσική πολυμορφία και να ενισχύσει την εκμάθηση περισσοτέρων γλωσσών.

Πολλές πληροφορίες για τον εορτασμό, για τους στόχους και τις δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη θα βρείτε ΕΔΩ.

Το σχολείο μας έλαβε μέρος και οι μαθητές μετέφρασαν στη μητρική τους γλώσσα απλές καθημερινές  λέξεις ή φράσεις.

 

Καλή σχολική χρονιά

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 έγινε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. Στην αυλή του σχολείου μας συγκεντρώθηκαν οι μαθητές μας μαζί με τους γονείς τους.

Ευχόμαστε σε όλους μία καλή, χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά!

 

Τα σχολεία ανοίγουν

Τόσα πολλά μαθήματα!

Αρχίζει το διάβασμα!

Τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017, ανοίγουν τα σχολεία και θα υποδεχτούμε τους μαθητές μας.

Ο αγιασμός θα γίνει 8.30π.μ.

Κατόπιν οι μαθητές, εκτός της Α΄τάξης, θα προχωρήσουν με τους δασκάλους τους στις τάξεις τους για να τις γνωρίσουν και να πουν τις πρώτες ευχές για την καινούρια χρονιά.

Οι μαθητές της Α΄θα μείνουν στο προαύλιο, όπου θα γίνει ο χωρισμός τους σε τμήματα και θα αποχωρήσουν με τους δασκάλους τους στις αντίστοιχες τάξεις.

Οι γονείς της Α΄τάξης περνούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων προκειμένου να τους ενημερώσουν οι διευθύντριες του 27ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων, κ. Οικονομοπούλου Ελένη και κ. Σιαντούφη Βασιλεία, σχετικά με τον κανονισμό των σχολείων και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μαθητών και γονέων.

Ανοίγουν τα σχολεία

Τα σχολεία κλείνουν

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στις 15 Ιουνίου 2017 κλείνουν όλα τα σχολεία.

Από τις 8.30 το πρωί, στο σχολείο μας θα δίνονται οι τίτλοι προόδου των μαθητών για όλες τις τάξεις. Οι γονείς και οι μαθητές μπορούν να έρχονται να τους παραλαμβάνουν. Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στο σχολείο για να υποδέχονται τους γονείς και τους μαθητές.