Coronavirus: 4 τρόποι βοήθειας στους μαθητές!

Συμβουλές από έναν 11χρονο μαθητή

Coronavirus: 4 τρόποι με τους οποίους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές!

Ένας 11χρονος μαθητής προτείνει ιδέες που μπορούν να υιοθετήσουν οι εκπαιδευτικοί για να βοηθήσουν τους μαθητές τους να παραμείνουν επικεντρωμένοι στη μάθησή τους.

Η αβεβαιότητα είναι τρομακτική για όλους τους μαθητές της χώρας, ειδικά τώρα που έχει χαθεί το καθημερινό σημείο αναφοράς στη ζωή των μαθητών, που είναι το σχολείο.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι παρόλο που το σχολείο έχει σταματήσει, η μάθηση συνεχίζει να υφίσταται. Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει αυτό, δεν μπορούμε να το ελέγξουμε – αλλά μπορούμε να ελέγξουμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε.

Το κύριο μέλημα των μαθητών είναι η έλλειψη δομής στις μέρες μας.

Δεν υπάρχει κουδούνι για να μας πείτε πότε θα προχωρήσουμε στο επόμενο μάθημα και, για μερικούς μαθητές, δεν υπάρχει κανείς για να λογοδοτήσουμε για το αν και πότε θα σηκωθούμε από το κρεβάτι. Για εμάς τους μαθητές, το κλειστό σχολείο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία εργασία.

Αλλά πρέπει να μάθουμε και η προοπτική να το κάνουμε αυτό χωρίς τακτική ρουτίνα φαντάζει τρομακτική για πολλούς μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Το σχολείο είναι επίσης ένα δίχτυ ασφαλείας για πολλούς μαθητές,  οι οποίοι αισθανόμαστε τώρα, ότι αυτό έχει τραβηχτεί απότομα κάτω από τα πόδια μας.

Τι υποστήριξη χρειάζονται οι μαθητές μετά το κλείσιμο του σχολείου λόγω του κορωναϊού;

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους τα σχολεία μπορούν να μας βοηθήσουν:

  1. Επικοινωνείτε τακτικά

Οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί είναι ακόμα εκεί. Ακριβώς επειδή δεν τους βλέπουμε κάθε μέρα, αυτό δεν σημαίνει ότι εξαφανίστηκαν από τη γη.

Οι μαθητές αισθάνονται ότι το “δίχτυ ασφαλείας του σχολείου”, δεν υπάρχει πια και ότι τώρα είμαστε μόνοι μας.

Αυτό όμως δεν πρέπει να ισχύει. Στέλνοντας απλά ένα μήνυμα στους μαθητές μία φορά την ημέρα, οι μαθητές θα δουν ότι οι δάσκαλοί τους είναι ακόμα εκεί για να τους υποστηρίξουν.

Πιστέψτε με, οι μαθητές το εκτιμούν πραγματικά, ακόμα κι αν δεν το δείχνουμε πάντα.

  1. Κάντε μας να χαμογελάσουμε

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα μπορεί συχνά να φαίνονται πολύ επίσημα και απρόσωπα. Κατά την επικοινωνία με τους μαθητές, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι θα είναι φιλικά.

Προσθέστε χαμογελαστά πρόσωπα στο τέλος των μηνυμάτων και βεβαιωθείτε ότι ο τόνος σας είναι χαλαρός. Θα μπορούσατε ακόμη και να στείλετε συγκεκριμένα θέματα memes (ναι, υπάρχουν και, ναι, είναι αστεία)!

  1. Η λογοδοσία είναι το κλειδί

Παρόλο που ίσως θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι μαθητές έχουν το κίνητρο να εργαστούν, οι περισσότεροι από εμάς δεν θα το κάνουν.

Εάν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος που να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να αποδείξουν ότι έχουμε κάνει τη δουλειά, πολλοί μαθητές απλά δεν θα ασχοληθούν!

  1. Ενθαρρύνετε μας να μάθουμε για χάρη του…

Ακριβώς επειδή το σχολείο έχει σταματήσει, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μάθουμε. Υπάρχει μια πληθώρα πληροφοριών στα χέρια μας και τώρα είναι η ώρα να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Ενθαρρύνοντας μας να ερευνήσουμε ένα θέμα της επιλογής μας, χωρίς βαθμόλογηση,  για να διασφαλίσετε ότι το κάνουμε επειδή πραγματικά το θέλουμε, μπορείτε να δώσετε το κίνητρο για να εμπλακούμε ενεργά με τη μάθηση.

Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα είναι κλειστά τα σχολεία. Γνωρίζουμε όμως ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτό. Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να μοιραστείτε πόρους, τακτικές και ιδέες για να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον και να βοηθήσετε κι εμάς τους μαθητές σας.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είμαστε μια ομάδα, «Είμαστε όλοι μαζί».

Πηγή: https://www.tes.com/news/coronavirus-4-ways-teachers-can-help-students