Δυο Άνθρωποι των Γραμμάτων που γνώρισαν Μαθητές/-τριες του Σχολείου μας στο Παρελθόν. Προσκεκλημένοι της Λογοτεχνικής Συντροφιάς αυτόν τον Δεκέμβριο

Η αναχώρηση της Τρίτης Τάξης για την εκδρομή τελειοφοίτων στις 6 Δεκεμβρίου, και με συνοδούς τούς υπεύθυνους για τη διοργάνωση των Λογοτεχνικών Συναντήσεων, καθιστά απρόσφορη για τις εργασίες της Λογοτεχνικής Συντροφιάς την επόμενη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν, λοιπόν, μετά την εκδρομή αυτή, και θα είναι δύο μέσα στον Δεκέμβριο, με επιφανείς εκπροσώπους των γραμμάτων μας, έναν πεζογράφο και έναν ποιητή, που είχαν την τύχη να γνωρίσουν κατά το παρελθόν σημερινοί απόφοιτοι του σχολείου μας και που, κατά σύμπτωση, μόλις έδωσαν στη δημοσιότητα από ένα νέο τους βιβλίο.

1. Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 θα υποδεχτούμε στη Βιβλιοθήκη του σχολείου, 2,15΄ μ.μ., τον πεζογράφο Σωτήρη Δημητρίου, που είχε συναντηθεί με τη Λογοτεχνική Συντροφιά (με υπεύθυνους την κ. Αγάθη Μαρκάτη και τον κ. Γιώργο Κομματά) στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της (2006-2007: «Συζητώντας με Λογοτέχνες»). Τη συνάντηση μνημονεύει σχόλιο της επόμενης (της Όλιας Δέδε, στην ενότητα «Διαβάζοντας Λογοτεχνία…»). Πρόσφατα κυκλοφορήθηκε η συλλογή διηγημάτων του Σ. Δημητρίου Το Κουμπί και το Φόρεμα, από τις εκδόσεις Πατάκη.

2. Την τελευταία Τετάρτη του τρέχοντος έτους, 19 Δεκεμβρίου 2012, πάντα στη Βιβλιοθήκη του σχολείου, 2,15΄ μ.μ., θα συναντηθούμε και θα κουβεντιάσουμε με τον ποιητή Γιάννη Πατίλη, που η Λογοτεχνική Συντροφιά (με υπεύθυνες προγράμματος τις κκ. Αγάθη Μαρκάτη και Ζωή Κούτρα) είχε υποδεχτεί σε δύο διαδοχικές συναντήσεις κατά την 4η περίοδο λειτουργίας της (Φεβρουάριος 2010: «Συν-ομιλώντας με Λογοτέχνες»). Πρόσφατα κυκλοφορήθηκε η ποιητική συλλογή του Γ. Πατίλη Αποδρομή του Αλκοόλ και Άλλα Ποιήματα από τις εκδόσεις  Ύψιλον/βιβλία.

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *