2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Μικρά παιδιά … μεγάλα όνειρα

Πρόγραμμα Ομαλής μετάβασης των Νηπίων στο Δημοτικό σχολείο -Δράσεις της ΕΔΥ

Ιούν 20242

Η μετάβαση των Νηπίων στο Δημοτικό αποτελεί μια από τις βασικές μέριμνες του Νηπιαγωγείου μας. Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 17/5/24, καθώς επίσης και την Παρασκευή 31/ 5/ 2024 , στα πλαίσια της υλοποίησης σχεδίου δράσης της  ΕΔΥ του 2ου Νηπιαγωγείου Βόλου με θέμα ” Ομαλή Μετάβαση των Νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο”, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο όμορο και φιλόξενο 10ο Νηπιαγωγείο Βόλου. Υπεύθυνη Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η πολύτιμη συνεργάτης μας η κ. Θεοφανώ Μαυροβουνιώτη, Κοινωνική Λειτουργός και των δύο  σχολικών μονάδων, μέλος της ΕΔΥ. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του προγράμματος : η  κ. Ελένη Παπαδημητρίου (Διευθύντρια- Πρόεδρος ΕΔΥ), καθώς επίσης και η αξιόλογη συνεργάτης μας η κ. Μαρία Καμμένου (φιλόλογος αγγλικής Γλώσσας).

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά τη συγκέντρωση όλων στο  Νηπιαγωγείο, όπου η κ. Φανή Μαυροβουνιώτη συζήτησε με τα παιδιά για το που επρόκειτο να πάνε και τί θα κάνουνε. Τα παιδιά πρότειναν ονόματα για την ομάδα τους και με δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίστηκε ποιό όνομα θα υιοθετηθεί. Στη συνέχεια, έγινε η προετοιμασία των ερωτήσεων και της διατύπωσης αποριών από τα Νηπιάκια μας προς τα Πρωτάκια του Δημοτικού! Ακολούθως , στην είσοδο του  10ου Δημοτικού η διευθύντρια και οι  δάσκαλοι καλωσόρισαν και υποδέχθηκαν θερμά τους/τις  μελλοντικούς/ές  μαθητές/τριές τους. Έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και  έπειτα από το θερμό  καλωσόρισμα τα παιδιά μετέβησαν στην αίθουσα του δημοτικού, όπου περίμεναν τα πρωτάκια με την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας. Αλληλεπίδρασαν με καλημερίσματα στα Αγγλικά ( Good morning ) και τραγούδησαν μαζί το “Hello song ” τους. Έπειτα τα Νηπιάκια  εξέφρασαν τις απορίες τους για τη  λειτουργία του δημοτικού  και μάλιστα κάθισαν στα θρανία μαζί με τα Πρωτάκια του Δημοτικού!  Οι  μικροί μας οικοδεσπότες έλυσαν τις απορίες των νηπίων και τους  τραγούδησαν ένα καλοκαιρινό τραγουδάκι στα Αγγλικά. Η δράση ολοκληρώθηκε με ομαδική ζωγραφική σε μικτές ηλικιακά ομάδες σε κάνσον  χαρτόνια με θεματική “τις καλοκαιρινές διακοπές”!Τέλος, η κάθε ομάδα παρουσίασε το έργο της λέγοντας τι έχει ζωγραφίσει και πώς συνεργάστηκε με τα άλλα μέλη!!!

 

Παραθέτουμε στιγμιότυπα από αυτή την τόσο αξιόλογη δράση:

συζητηση στο ΝΓ

xamogela

στα θρανια

 

ερωτησεις

δειχνουν τα εργα

 

εργο

 

 

 

 

από κάτω από: Ανακοινώσεις, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ-ΔΙΑΧΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΔΥ, ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα Ομαλής μετάβασης των Νηπίων στο Δημοτικό σχολείο -Δράσεις της ΕΔΥ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων