
Οι προηγούμενες μέρες στο σχολείο μας ήταν αφιερωμένες στην επέτειο του «ΟΧΙ».Mε την χρήση εποπτικού υλικού, συζητήσαμε για ορισμένα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της περιόδου εκείνης. Έπειτα επικεντρωθήκαμε στις έννοιες «πόλεμος» και «ειρήνη».
Είδαμε εικόνες που σχετίζονταν με τις έννοιες αυτές. Τις περιγράψαμε και τις ομαδοποιήσαμε. Ακούσαμε τραγούδια σχετικά με την ειρήνη
Κάναμε κατασκευές με το σήμα της ειρήνης και την ελληνική σημαία.
Δραματοποιήσαμε στην τάξη μας σκηνές πολέμου, όπου οι άνθρωποι σκύβουν με κατεβασμένα κεφάλια προκειμένου να προστατευτούν από τα πυρά, καθώς και σκηνές ειρήνης με ανθρώπους χαμογελαστούς που χορεύουν.
Η εβδομάδα κατέληξε με τη γιορτή που κάναμε στην τάξη μας, όπου τα παιδιά απήγγειλαν τα ποιήματά τους, τραγούδησαν τον εθνικό μας ύμνο και έκαναν παρέλαση κρατώντας σημαιάκια υπό τους ήχους του ανάλογου εμβατηρίου.