Εργαστήριο πηλού
Μια μέρα η ομάδα Αλκυόνη ήρθε στο σχολείο μας με πολλά κουτιά γεμάτα ειδικές βαφές, εργαλεία και πηλό. Κρυμμένη μέσα στο κουτί ήταν και η κυρία «ψιτ ψιτ», η οποία μας βοηθούσε να διορθώνουμε τα λάθη μας, μας δρόσιζε και μας διασκέδαζε.
Αρχικά οι μικροί μας μαθητές «γνωρίστηκαν» με τον πηλό μαλακώνοντας τον και δίνοντας του σχήμα. Μάθαμε πως ο πηλός είναι ένα ιδιαίτερο είδος χώματος που βρίσκεται σε κάποια μέρη στη φύση, ονομάζεται άργιλος και γίνεται μαλακό και εύπλαστo όταν βραχεί, αλλά σκληραίνει όταν στεγνώσει ή ψηθεί.
Ύστερα, είδαμε όλα τα βήματα της παραγωγής μιας κατασκευής και ενθουσιασμένοι λάβαμε θέση για να φτιάξουμε ο καθένας το δικό του καραβάκι.
Ξεκινήσαμε απλώνοντας τον πηλό με τον πλάστη. Δύο ξυλάκια στις άκρες, οι οδηγοί, μας βοηθούσαν να απλώσουμε τον πηλό ομοιόμορφα.
Χρησιμοποιώντας πατρόν και ξύλινα εργαλεία «κόψαμε» τον πηλό σε σχήμα καραβιού.
Πριν ξεκινήσουμε να διακοσμήσουμε τα καράβια μας διορθώσαμε όλες τις ατέλειες μαλακώνοντας τον πηλό με την βοήθεια της κυρίας «ψιτ ψιτ».
Σχεδιάσαμε,
Βάψαμε
Στείλαμε για ψήσιμο και βερνίκωμα,
Τα λάβαμε!
Έτοιμο για να μας συνοδέψει στα καλοκαιρινά μας ταξίδια…
















