Δημοσιεύθηκε στην ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ

Ένας ιός με κορώνα

Το πιο όμορφο παιδικό βιβλίο που μιλά για τον κορονοϊό και θα μας βοηθήσει  να μιλήσουμε στα παιδιά μας γι’ αυτόν.
Επιχειρεί να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να τον γνωρίσουν  και να κατανοήσουν τη σημασία της καθαριότητας για την αντιμετώπισή του.

ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΑ

Δημοσιεύθηκε στην ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ

Μένουμε σπίτι και παίζουμε

Το παιχνίδι είναι τόσο φυσική διαδικασία για τα παιδιά όσο και η ίδια τους η ανάπτυξη. Η σχέση του παιδιού µε το παιχνίδι είναι αµφίδροµη: όσο το παιδί παίζει, αναπτύσσει δεξιότητες και όσο αναπτύσσεται, βελτιώνει το παιχνίδι του.

Παίζοντας το συγκεκριμμένο παιχνίδι μέσα στο σπίτι,  τα παιδιά αναπτύσσονται σε όλους τους επιµέρους τοµείς: σωµατικά, κινητικά, γνωστικά και κοινωνικά. Καλούνται να “γνωρίσουν” το σπίτι τους, να μετρήσουν, να γράψουν, να ζωγραφίσουν μα πάνω από όλα να παίξουν.

Μικροί Εξερευνητές

Δημοσιεύθηκε στην ΓΛΩΣΣΑ

Εγγραμματισμός στο νηπιαγωγείο

Στο χώρο του νηπιαγωγείου διαμορφώνεται ένα υποστηρικτικό περιβάλλον εγγραματισμού που διευκολύνει την εμπλοκή των μαθητών σε δραστηριότητες ανάγνωσης και γραφής.Στο πλαίσιο αυτού, προτείνεται  η παρακολούθηση των εκπαιδευτικών βίντεο που αφορούν στην αναγνώριση και εκφορά των γραμμάτων της αλφαβήτου. 

Συνιστούμε να ξεκινήσετε ρωτώντας τα παιδιά ποιά γράμματα αναγνωρίζουν και να σας πουν λέξεις που αρχίζουν από το συγκεκριμμένο γράμμα. Στη συνέχεια  παρακολουθήστε το αντίστοιχο βίντεο. Συνέχεια ανάγνωσης “Εγγραμματισμός στο νηπιαγωγείο”

Δημοσιεύθηκε στην ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ

Μία διαφορετική πρόταση για το Πάσχα

Το Πάσχα αποτελεί μια απο τις αγαπημένες εορτές των παιδιών και την περιμένουν πάντα με ανυπομονησία. Η παρακάτω δραστηριότητα έχει σαν στόχο  να προωθήσει την δημιουργικότητα των παιδιών  και να καλλιεργήσει την φαντασία τους.

Ένα “διαφορετικό” Πασχαλινό αυγό

    Πάμε να φτιάξουμε ένα αυγό πασχαλινό, μα τι αυγό, ένα πολύ διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε, σαν αυτό στην εικόνα μας.

  Αρχίζουμε αμέσως, συγκεντρώνοντας  αντικείμενα και παιχνίδια που διαθέτουμε στο δωμάτιό μας και θεωρούμε ότι μπορεί να ταιριάζουν για τη δραστηριότητα μας.

    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι υλικό θέλουμε: μπαλίτσες, Lego, playmobil ,αυτοκινητάκια, τουβλάκια, ότι μα ότι μας αρέσει.

     Θυμόμαστε τις διαδρομές που διδαχθήκαμε στο σχολείο και επιστρατεύοντας όλη μας την φαντασία δημιουργούμε το δικό μας διαφορετικό αυγό.

    Και μην ξεχνάτε να μας στείλετε μια φωτογραφία για να το θαυμάσουμε.

Καλή επιτυχία!!!

ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΓΟ

Δημοσιεύθηκε στην ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Ένας διασκεδαστικός τρόπος να απασχολήσουμε τα παιδιά μας, που τα εισάγει και ταυτόχρονα στην μαθηματική έννοια της διαδρομής.Η δραστηριότητα εξασκεί την συγκέντρωση και σας χαρίζει λίγο χρόνο ηρεμίας.

Διαδρομές με όσπρια

Τα υλικά απλά που τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας.

        Σχεδιάζουμε σε ένα χρωματιστό κατά προτίμηση χαρτί, διάφορες διαδρομές και τα παιδιά κολλάνε τα όσπρια ακολουθώντας την συγκεκριμμένη διαδρομή.

Για να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον και αισθητική η δραστηριότητα,  κόβουμε εικόνες από παλιά βιβλία ή τετράδια με φύλλα εργασιών ,που σίγουρα θα έχουμε  για παιδιά νηπιαγωγείου και τα κολλάμε στην αφετηρία.

Δεν είναι ανάγκη να είναι τρακτέρ μπορεί και μια μελισσούλα ή πεταλούδα ή και οτιδήποτε άλλο  να διανύσει κάλλιστα  την διαδρομή.

                                                    Καλή διασκέδαση!

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την εικόνα.Το αποτέλεσμα σας μπορεί να είναι κάπως έτσι:

ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 

Δημοσιεύθηκε στην ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Ο τέσσερις εποχές

Οι τέσσερις εποχές είναι ένα πολύ αγαπημένο θέμα στο νηπιαγωγείο που μας δίνει ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες  και  ποικίλες δραστηριότητες.Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες σχετικές διαδραστικές δραστηριότητες.

 

Με αφορμή την σύνθεση του διάσημου συνθέτη Antonio Vivaldi  “Οι τέσσερις εποχές”προτείνεται η παρακάτω διαδραστική δραστηριότητα.

https://learningapps.org/watch?v=p4rxvcetc20

Τι ταιριάζει σε κάθε εποχή.

https://learningapps.org/display?v=pns4erb9a20

Πάζλ :Πίνακας ζωγραφικής με θέμα την Άνοιξη.

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=098065000a3f

Πάζλ: Πίνακας ζωγραφικής με θέμα το Φθινόπωρο.

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=11f4fa64235d