Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», το οποίο υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, συμμετέχουμε ενεργά ως σχολική μονάδα, μαζί με άλλες σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί συνεργαστήκαμε με κοινό στόχο τη διοργάνωση δύο ημερίδων για γονείς, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με ένα κρίσιμο ζήτημα: την ενδοσχολική βία.
Δράσεις:
- Δύο Ειδικές Ημερίδες Ευαισθητοποίησης στις οποίες παρουσιάστηκαν:
- Πρακτικές στρατηγικές για τη διαχείριση της σχολικής βίας.
- Τρόποι βελτίωσης της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών.
Ειδικότερα, η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, με θέμα «Ας μιλήσουμε για το δικαίωμα στην προστασία και την ασφάλεια των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα». Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι κ. Αγγελική Ρουμελιώτου, Επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας – Κοινωνική Λειτουργός MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας, η οποία παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην προστασία και στα δικαιώματα του παιδιού. Μαζί με τους γονείς επιχειρήσαν να σκιαγραφήσουν τον νέο, διευρυμένο ρόλο τους στην προστασία των παιδιών από τους σύγχρονους κινδύνους.
Ολές οι παραπάνω δράσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της κατανόησης, τόσο ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας όσο και στους κόλπους των οικογενειών, δημιουργώντας μια υποστηρικτική βάση για την αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας.
Πρόσφατα σχόλια