Οι μαθητές μας έχουν μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, προετοιμάζοντας τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους με κέφι και δημιουργικότητα!
Αρχικά, έφτιαξαν έναν χιονάνθρωπο που “ζωντάνεψε” τον χώρο τους, ενώ στη συνέχεια διακόσμησαν το τζάκι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια, φωτάκια και πολλή φαντασία. Οι γιορτινές πινελιές δε σταμάτησαν εκεί – στόλισαν με πολύχρωμα σχέδια και αυτοκόλλητα τα τζάμια και τις πόρτες της αίθουσας, μεταμορφώνοντας το χώρο σε ένα παραμυθένιο σκηνικό.
Για να μετρούν τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, δημιούργησαν “δεντράκια-ημερολόγια” με αριθμούς, όπου κάθε μέρα αφαιρούν έναν αριθμό, μετρώντας αντίστροφα μέχρι τη μεγάλη γιορτή. Αυτή η δραστηριότητα τους βοηθά να εξασκηθούν στην αρίθμηση και να βιώσουν τη χαρά της προσμονής.
Τα Χριστούγεννα, όμως, είναι και εποχή προσφοράς και ευχών. Έτσι, οι μικροί μας μαθητές έγιναν “βοηθοί του Άι Βασίλη”, εκτελώντας με χαρά τις αποστολές του. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να ξεχάσουν να γράψουν τα δικά τους γράμματα στον αγαπημένο τους Άγιο, εκφράζοντας τις ευχές και τα όνειρά τους.
Με σεβασμό στην παράδοση, οι μαθητές γνωρίζουν την ιστορία της Γέννησης του Χριστού μέσα από αφήγηση και δραστηριότητες. Δημιουργούν σκηνές της Φάτνης και συζητούν για τη σημασία της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Μαθαίνουν τα κάλαντα και το παιδικό τραγούδι “Ρούντολφ το ελαφάκι”
Δημιουργία βιβλίου με τίτλο “Η ιστορία της Γέννησης του Χριστού”
https://www.youtube.com/watch?v=CuxLIzBnh5c
Φτιάχνουν τα στολίδια του δέντρου τους
Διακοσμούν δέντρα εξωτερικού χώρου με στολίδια που έφτιαξαν μαζί με τους γονείς τους
Δημιουργούν τις προσκλήσεις και τις ευχετήριες κάρτες τους
Δημιουργούν ταρανδάκια και τον Αι Βασίλη στο χαρτί
Κατασκευάζουν mobiles, δεντράκια και αγγελάκια
Γράφουν γράμμα στον Αι Βασίλη και το τοποθετούν στο γραμματοκιβώτιο του σχολείου
Προετοιμάζουν το σκηνικό της γιορτής τους
Η τάξη μας γέμισε γιορτινές μελωδίες, χρώματα και χαμόγελα, καθώς προετοιμάζουμε με ανυπομονησία τη μεγάλη μας γιορτή!
Μοιραζόμαστε αυτή τη μαγεία με όλους εσάς!
Θεατρικό τμήματος 3
τα δώρα τους
Θεατρικό τμήματος 1
τα δώρα τους
θεατρικό τμήματος 1
το δώρο τους
Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι τμήματος 4
Αξεσουάρ για φωτογράφηση
Τα δώρα των μαθητών
Η Φιλαρμονική του Δ. Μεσσήνης δίνουν μία ευχάριστη μουσική νότα στις δράσεις μας 🙂
Τα παπουτσάκια των μικρών μας μαθητών ενώθηκαν και δημιούργησαν το πιο ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο…
Πρόσφατα σχόλια