Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2013

Η πρόκληση της φετινής Ώρας της Γης για μία καλύτερη ζωή ενεργοποιεί δεκάδες δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, αφήνει απτή κληρονομιά σε πολίτες και περιβάλλον και «κατεβάζει τον διακόπτη» στην Ακρόπολη και πληθώρα άλλων σημείων αναφοράς ανά την Ελλάδα!

Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, δημιουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, πεζοδρομήσεις, διαγωνισμοί περιβαλλοντικών προτάσεων, κοινωνικά παντοπωλεία και μέρες αφιερωμένες στην ανταλλαγή αγαθών. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι 59 μέχρι στιγμής δήμοι της χώρας που συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2013.

Αυτοί όμως που κρατούν για ακόμη μια φορά τα ηνία της Ώρας της Γης είναι οι πολίτες που καταθέτουν την προσωπική τους δέσμευση για μία καλύτερη ζωή. Ο εξάχρονος Παναγιώτης έγινε ήδη γνωστός παγκοσμίως με τη γενναιότητά του να κόψει τις σοκολάτες για μία εβδομάδα αν πενήντα συμπολίτες του πρασινίσουν το μπαλκόνι τους. Όπως μπορεί κανείς να δει στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα, οι πολίτες μπορούν να φτάσουν πολύ μακριά, δεσμευόμενοι υπέρ του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, οι δεσμεύσεις των οποίων κυμαίνονται από bungee jumping μέχρι ορειβασία και δημιουργία πράσινου χώρου στην Αθήνα.

Παράλληλα, μνημεία παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, «κατεβάζουν τον διακόπτη» το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 20:30, και θέτουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της μεγαλύτερης συμμετοχικής εκστρατείας για την προστασία του πλανήτη και την καλύτερη ζωή όλων μας.

Φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις» (“I will if you will”), το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα.

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ώρας της Γης, ο κάθε πολίτης, όπως και οι δήμοι, μπορεί να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή.

Έτσι λοιπόν, τα τρία «αν το κάνεις» για τη χώρα μας είναι τα ακόλουθα:

  • «αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου» (από ένα γλαστράκι δυόσμο, μέχρι ολοκληρωμένο μποστάνι)
  • «αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι»
  • «αν χρησιμοποιείς ΜΜΜ, το ποδήλατο, ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου»

«Φέτος η Ώρα της Γης κινητοποιεί πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση για μια καλύτερη ζωή. Υπάρχουν λύσεις με τις οποίες μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και συνάμα να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Αυτό αποδεικνύεται με τις «προκλήσεις» που διαμορφώνουν δεκάδες δήμοι και εκατοντάδες πολίτες ανά την Ελλάδα. Για όλους εμάς, στις 23 Μαρτίου ξεκινάει το στοίχημα. Θα παρακολουθούμε την πορεία της υλοποίησης των δεσμεύσεων των δήμων και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες για τη βελτίωση της καθημερινότητάς του που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του WWF Ελλάς.

πηγή:www.wwf.gr

Σχόλια

Οι καρχαρίες μας!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων κατασκευάσαμε καρχαρίες φοβερούς … … και είπαμε κι ένα τραγούδι!

Ο ασπροδόντης καρχαρίας

Σχόλια

Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε!

Τώρα που είμαστε ακόμα στην αρχή της σχολικής χρονιάς, συζητάμε αρκετά συχνά για τους κανόνες της τάξης μας (που τους ορίσαμε όλοι μαζί) και για το ποιες συμπεριφορές είναι αποδεκτές ή όχι. Έτσι, διαβάσαμε το βιβλίο «Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε» (εκδόσεις Μεταίχμιο) και μετά σκεφτήκαμε και καταγράψαμε πόσα πολλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε με τα χέρια μας … Κάντε κλικ στη φωτογραφία που δείχνει την ομαδική μας κατασκευή για να διαβάσετε!

Σχόλια

4 Οκτωβρίου-Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!!

Πάμε για ένα σαφάρι φωτογραφίας; Κάντε κλικ στη διεύθυνση που ακολουθεί, για να ξεκινήσουμε:

http://pbskids.org/mamamirabelle/photosafari.html

Στρέψτε τον φακό (το πλαίσιο που εμφανίζεται) σε ό,τι θέλετε να φωτογραφίσετε και κάντε κλικ. Αν θέλετε η φωτογραφία να μείνει στο άλμπουμ, πατήστε στο πράσινο ν. Αν θέλετε να τη διαγράψετε, πατήστε στο κόκκινο Χ. Στο τέλος, κάνοντας κλικ στο άλμπουμ, θα δείτε όλες σας τις φωτογραφίες. Καλό «κυνήγι» !

Σχόλια

«Να πάω ή να μην πάω στο Δημοτικό Σχολείο;»

‘Ενα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας το σχολικό έτος 2007-2008 και δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο ΔΙΚΤΥΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Για να δείτε την παρουσίαση, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://dinikas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_27.html

Σχόλια

«ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013»

Ευχόμαστε Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους τους γονείς και στα μικρούλια μας!!!

Σχόλια

Το παραμύθι μας για ένα δεινοσαυράκι!

Κάντε πρώτα  κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και μετά διπλό κλικ πάνω στο παραμύθι για να το διαβάσετε σε πλήρη οθόνη:

http://snack.to/fzklv3ik

Σχόλια

Δείτε τι κάναμε στο σχολείο μας για την Παγκόσμια Εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση 2012

Σχόλια

Παγκόσμια Εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση-ActionAid

Το σχολείο μας συμμετέχει!

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση στη σελίδα της ActionAid :

http://education.actionaid.gr/GAW2012

Θα σας ενημερώσουμε σε επόμενη δημοσίευση για τις δραστηριότητές που κάναμε στις τάξεις μας!!!

Σχόλια

Επισκέπτης στο νηπιαγωγείο μας!

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 ήρθε στο σχολείο μας η Επισκέπτρια του Ερυθρού Σταυρού κα Βούρδα Ελισάβετ.  Αρχικά μας μίλησε για τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού και στη συνέχεια μας έδειξε βήμα – βήμα τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που:

  1. Χτυπήσουμε
  2. Ανοίξει η μύτη μας
  3. Λιποθυμήσουμε

Μετά από αυτό το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, εξασκηθήκαμε σε ζευγάρια (γιατρός-ασθενής).


Σχόλια

« Παλιότερα άρθρα Επόμενη σελίδα: »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων