Οδηγίες σύνδεσης στη πλατφόρμα edupass

Η πλατφόρμα edupass έχει ενεργοποιηθεί (Κυριακή 31 Οκτωβρίου) Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο περιβάλλον από σήμερα αλλά τη δήλωση του self test θα την κάνετε τις ημέρες που είχαν οριστεί από την αρχή της χρονιάς  ΔΕΥΤΕΡΑ και ΠΕΜΠΤΗ.

Επισκεφθείτε τη σελίδα https://edupass.gov.gr/
Θα επιλέξετε
1) Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας
2) Δήλωση self test μαθητών /Έκδοση σχολικής κάρτας Προσοχή: Αν το παιδί έχει εμβολιασθεί ή έχει νοσήσει ή έκανε PCR/Rapid test που είναι σε ισχύ επιλέγετε το: «Δήλωση μαθητών/τριών που έχουν εμβολιασθεί ή έχει νοσήσει ή έχουν πρόσφατο PCR/Rapid test»
3) Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
4) Περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης
5) Δήμος Θέρμης
6) Κατηγορία ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
7) Τύπος Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο
8) Σχολείο 2ο Νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου

Οι οδηγίες αναλυτικότερα:



Λήψη αρχείου

 

Πλατφόρμα «edupass.gov.gr»

Aπό τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.



Λήψη αρχείου

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το έργο μας LETS PLAY EVERY DAY 2020-21

Σήμερα ήρθαν τα ευχάριστα νέα ότι το περσινό μας Ευρωπαϊκό έργο LETS PLAY EVERY DAY βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας 2020-21, αναγνωρίζοντας την εργασία των μαθητών μας στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές μας που παρόλο τις αντίξοες συνθήκες και το μεγάλο διάστημα της καραντίνας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση τα καταφέραμε να διακριθούμε. Σε αυτή την επιτυχία σημαντικό ρόλο έπαιξαν και η ανταπόκριση και η βοήθεια των γονέων μας ,η εξαιρετική συνεργασία με όλους τους συμμετέχοντες συναδέλφους από Ελλάδα-Κύπρο-Πολωνία-Σερβία-Σλοβακία-Τουρκία. Σας υπερευχαριστούμε!!!

Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning “Let’s play every day!”. Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις eTwinning κατά τη διάρκεια του έτους.

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μου
eTwinning Team

“Τρεις… κι ο Αίσωπος!”

Σήμερα στο Νηπιαγωγείο μας παρακολουθήσαμε την θεατρική ομάδα “Ο Μικρός Βορράς” στην παράσταση “Τρεις… κι ο Αίσωπος!”

Στην παράσταση “Τρεις… κι ο Αίσωπος!”, τρεις ηθοποιοί επί σκηνής μεταμορφώνονται κάθε φορά σε διαφορετικούς χαρακτήρες για να εμψυχώσουν και να αφηγηθούν τους τέσσερις μύθους. “Η αλεπού κι ο λέλεκας”, “Καθένας με τη γνώμη του”, “Ο τζίτζικας και τα μυρμήγκια” και “Το λιοντάρι και η ποντικίνα”.

Κάθε μύθος αναπαρίσταται με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου (θέατρο φόρμας, μουσικό θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο με μάσκα), προκειμένου να εισάγει τα παιδιά στον πλούτο και την ποικιλία των μέσων με τα οποία μπορεί να λεχθεί μια ιστορία.

Στόχος όλων των συντελεστών είναι, τα παιδιά μέσα από την παράσταση, να ανοίξουν ένα νέο παράθυρο στην καθημερινότητα τους. Να φυτρώσει ένα καινούργιο σποράκι στη συνείδησή τους, υπενθυμίζοντας τους πως η πραγματικότητα δεν έχει μόνο μία ποιότητα και υφή, αλλά ότι η μορφή της δημιουργείται και ορίζεται μέσα από τις δράσεις και τις επιλογές τους.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν!!!

Σκηνές από την υπέροχη παράσταση

Codeweek-Εβδομάδα Προγραμματισμού

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή
εβδομάδα κώδικα με μια σειρά δράσεων από τις 11 έως τις 22 Οκτωβρίου 2021.
Πιστεύουμε ότι ο βασικός εγραμματισμός όλων σε μια ψηφιακή εποχή πρέπει να
περιλαμβάνει την κατανόηση του προγραμματισμού και την ανάπτυξη καίριων ικανοτήτων
που σχετίζονται με την υπολογιστική σκέψη, όπως είναι η επίλυση προβλημάτων, η
συνεργασία και οι δεξιότητες ανάλυσης.
Η εκμάθηση της συγγραφής κώδικα μπορεί να δώσει ώθηση στους/στις μαθητές/τριες έτσι
ώστε να βρεθούν στο προσκήνιο μιας κοινωνίας ψηφιακών ικανοτήτων, να κατανοήσουν
καλύτερα τον κόσμο που τους περιβάλλει και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες επιτυχίας
στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους.
Η Εβδομάδα Προγραμματισμού προσφέρει σε όλους τους/τις μαθητές/τριες τη δυνατότητα να
κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου, παρέχοντας δωρεάν
σε σχολεία και δασκάλους ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης, εκπαιδευτικό υλικό,
διεθνείς προκλήσεις και ευκαιρίες ανταλλαγών.
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Είναι μία παγκόσμια εκδήλωση που ενώνει το κίνημα προστασίας των ζώων.

-Παρακολουθήσαμε το παραπάνω βίντεο με την συγκινητική ιστορία ενός κουταβιού που ήθελε να γίνει οδηγός για τυφλούς.
-Συζητήσαμε για τα Δικαιώματα των ζώων.
-Είδαμε και παρατηρήσαμε πίνακες ζωγραφικής με ζώα.
-Μιμηθήκαμε τις κινήσεις και τους ήχους κατοικίδιων ζώων και ζώων της ζούγκλας.
-Αναφερθήκαμε στα δικά μας ζωάκια και πώς τα φροντίζουμε εμείς.
-Ζωγραφίσαμε με στένσιλ το αγαπημένο μας ζωάκι.