2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπό μας!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΟΔΥ

Ιαν 202214Λήψη αρχείου

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ:

271731968 4788336611203422 1807801730750122252 n

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 10/01/2022 ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ SELF TEST

Ιαν 20227

Αγαπητοί γονείς,
σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και ένα καλύτερο Νέο Έτος που θα φέρει για εσάς Υγεία, Δύναμη, Χαμόγελα, Αισιοδοξία και πολλή Αγάπη!
Σας ενημερώνουμε ότι εν όψει της ασφαλούς επιστροφής μας στα σχολεία τη Δευτέρα 10/1/2022 και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου, από Τετάρτη 5/1/2022 έως και το Σάββατο 8/1/2022 θα πρέπει να προμηθευτείτε από τα φαρμακεία πέντε δωρεάν self tests για τις δύο πρώτες εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων.
Για την πρώτη εβδομάδα μετά τις διακοπές θα διενεργηθούν 3 self test, τα οποία δηλώνετε κανονικά στην πλατφόρμα edupass ώστε να εκδώσετε την σχολική κάρτα την οποία επιδεικνύετε κατά την προσέλευσή σας στο σχολείο, ως εξής:
-ένα την Κυριακή (απόγευμα) για την προσέλευσή σας τη Δευτέρα
-ένα τη Δευτέρα (απόγευμα) για την προσέλευσή σας την Τρίτη
-και ένα την Πέμπτη (απόγευμα) για την προσέλευσή σας την Παρασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες:

 1. ΥΠΑΙΘ 05-01-22 Ερωτήσεις- απαντήσεις για τη λειτουργία των σχολείων: https://www.minedu.gov.gr/news/51109-05-01-22-erotiseis-apantiseis-gia-ti-leitourgia-ton-sxoleion 
 2. ΕΟΔΥ – Συχνότερες ερωτήσεις – απαντήσεις που αφορούν την νόσο covid-19 (06.01.2022): https://eody.gov.gr/covid-19-faq-20220106/
 3. Υπ. αριθ. ΓΠ οικ. 360/06-01-2022 ΚΥΑ ΦΕΚ Β ́ 7/06-01-2022 https://drive.google.com/file/d/1yWGxNmvI6YKsHzDO74DyBGrHeA-YBm1h/view?usp=sharing
  Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή και ασφαλή επάνοδο!

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ:»Επιμόρφωση εκπαιδευτικών, μια ευκαιρία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη»

Ιαν 20227

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του συγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης της σχολικής μονάδας προέκυψε από τον Συλλογικό Προγραμματισμό για το σχολικό έτος 2021-2022 του Νηπιαγωγείου μας, καθώς κρίθηκε ως μία από από τις προτεραιότητές μας και τα σημεία προς βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην Πρώτη Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου για το σχολικό έτος 2020-2021, κατόπιν διαλογικής συζήτησης του Συλλόγου Διδασκόντων, αποτίμησης και διερεύνησης των αξόνων και δεικτών των τριών λειτουργιών που συνθέτουν το εκπαιδευτικό έργο.

Στόχος Βελτίωσης:

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε ενδοσχολικές επιμορφωτικές δράσεις για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επιμέρους στόχοι:

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για συμμετοχή, κυρίως, σε ενδοσχολικές επιμορφωτικές δράσεις, για την ενίσχυση γνώσεων και ψηφιακών δεξιοτήτων, που θα αξιοποιηθούν και θα βελτιώσουν την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και την επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.
Η γνωριμία και εξοικείωση των εκπαιδευτικών με ψηφιακές εφαρμογές και web2 εργαλεία που, πλέον, κρίνονται αναγκαία για την αξιοποίησή τους στη διδακτική πράξη, τόσο σε επίπεδο Εργαστηρίων Δεξιοτήτων όσο και σε καθημερινές πρακτικές εφαρμογές. Καθιστούν τη μάθηση πιο ελκυστική, βοηθούν στη δημιουργία συνεργατικού υλικού και στη διάχυση αποτελεσμάτων (π.χ. χρήση ιστολογίου).
Η δημιουργία ψηφιακού υλικού ως παρακαταθήκη στη σχολική μονάδα, αξιοποιήσιμου από κάθε εκπαιδευτικό.
Η απόκτηση πρακτικών γνώσεων που αφορούν στη διαχείριση κρίσεων και την επιτυχή ανταπόκριση του σχολείου σε θέματα ασφάλειας και έκτακτων αναγκών, όπως: η παροχή πρώτων βοηθειών και η διαχείριση θεμάτων πυροπροστασίας/πυρασφάλειας στο σχολείο.
Η απόκτηση εμπειρίας σχεδιασμού και οργάνωσης επιμορφωτικών δράσεων.

Ξεκίνησε με τη διερεύνηση των επιμορφωτικών αναγκών των μελών της Ομάδας για τη διαμόρφωση του σχεδιασμού και την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης και συνεχίστηκε με τις προσκλήσεις προς τους φορείς και τους ειδικούς για υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων στα θέματα ενδιαφέροντος.
Α. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ETWINNING
Σκοπός να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τη Δράση του eTwinning ώστε να είναι και αυτοί σε θέση να υποστηρίζουν και να εισάγουν καινοτομίες στην εκπαίδευση, να συμμετέχουν και να υλοποιούν μελλοντικά ανάλογα Ευρωπαϊκά ή εθνικά έργα eTwinning αλλά και να αποκτήσουν εμπειρία σχεδιασμού και οργάνωσης επιμορφωτικών δράσεων.
Με την Πρέσβειρα eTwinning του νομού μας κ. Αγγελική Κουγιουρούκη (στις 5/11/2021, διάρκειας 210 λεπτών και στις 19/11/2021, διάρκειας 4 ωρών)
Α. Ημερίδα με τίτλο: «Ημερίδα για μη εγγεγραμμένους στο eTwinning με θέμα: eTwinning – H Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης», στις 5/11/2021, ώρα 17.00, διάρκειας 90 λεπτών.
Β. Ημερίδα με τίτλο: «Ημερίδα για προχωρημένους 1 – eTwinning Live», στις 5/11/2021, ώρα 18.30, διάρκειας 120 λεπτών.
Γ. Ημερίδα με τίτλο: «Ημερίδα για προχωρημένους 2: Λειτουργία του Twinspace», στις 29/11/2021, ώρα 17.00, διάρκειας 120 λεπτών.
Δ. Ημερίδα με τίτλο: «Ημερίδα για προχωρημένους 3: Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός Ποιοτικού Συνεργατικού Έργου», στις 29/11/2021, ώρα 19.00, διάρκειας 120 λεπτών.

Στιγμές από τις επιμορφωτικές ημερίδες:

Β. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ CAMVA
Η εισήγηση με τίτλο: «Η αμφίδρομη σχέση εικόνας και λόγου που οδηγεί στην πολυτροπικότητα: Το παράδειγμα του εννοιολογικού χάρτη με το ψηφιακό εργαλείο Camva», πραγματοποιήθηκε ύστερα από την αποδοχή της πρόσκλησης που απευθύνθηκε προς τον κ. Ιωάννη Σιγούρο, Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Διενεργήθηκε με την εξ αποστάσεως συμμετοχή των εκπαιδευτικών μέσω της ψηφιακής τάξης webex της Προϊσταμένης και Συντονίστριας της Ομάδας κ. Ιωαννίδου Ασπασίας, την Τρίτη 30/11/2021 στις 19.00 και είχε διάρκεια 2 ωρών.
Σκοπός της επιμόρφωσης η κατανόηση της σημασίας της πολυτροπικότητας και των πολυγραμματισμών στη μάθηση και η γνωριμία με το online διαδραστικό ψηφιακό εργαλείο Camva. Στην επιμόρφωση συμμετείχαν μετά από πρόσκληση της Προϊσταμένης και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής σε μια κίνηση καλής πρακτικής και ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων.

Στιγμές από την επιμορφωτική εισήγηση:

Γ. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ WEB2.0 ΕΡΓΑΛΕΙΑ/ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ (POWERPOINT, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, COLLAGE MAKER, JIGSAWPLANET)

Για την επιμόρφωση αυτή με τίτλο: «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. και web2 εργαλείων στην τάξη-Γνωριμία με το λογισμικό δημιουργίας παρουσιάσεων Power Point και τις online εφαρμογές δημιουργίας πάζλ Jigsawplanet και δημιουργίας κολάζ Collage maker και BeFunky», αξιοποιήθηκαν οι γνώσεις της Συντονίστριας της ομάδας και Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου, με σκοπό την ενίσχυση και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη. Χρησιμοποιήθηκαν διαδραστικός πίνακας και υπολογιστής, τα σχετικά λογισμικά και σχετικό υλικό με οδηγίες που μοιράστηκε στους συμμετέχοντες. Οι γνώσεις που θα αποκτηθούν θα αξιοποιηθούν στη δημιουργία παρουσιάσεων και εκπαιδευτικού υλικού προσβάσιμου και αξιοποιήσιμου από όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της σχολικής μονάδας ώστε τα αποτελέσματα να είναι βιώσιμα για τη σχολική μονάδα. Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ψηφιακός φάκελος που θα φυλάσσεται στο αρχείο του Νηπιαγωγείου, στον υπολογιστή της Προϊσταμένης καθώς και στο Ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στις 14/12/2021, στις 17.30-20.30, στον χώρο του Νηπιαγωγείου.

Στιγμές από την ενδοσχολική επιμορφωτική δράση:

Δ. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ WEB2.0 ΕΡΓΑΛΕΙΑ/ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΣΔ & BLOGGER, ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ LEARNINGAPPS & WORDWALL)

Για την επιμόρφωση αυτή με τίτλο: «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. και web2 εργαλείων στην τάξη-Γνωριμία με τις online εφαρμογές δημιουργίας ψηφιακών δραστηριοτήτων παιγνιώδους μορφής LearningApps και Wordwall και βασικές λειτουργίες, χρήση και αξιοποίηση του Ιστολογίου (ΠΣΔ, Blogger)», αξιοποιήθηκαν οι γνώσεις της Συντονίστριας της ομάδας και Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου, με σκοπό την ενίσχυση και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη. Στους συμμετέχοντες επιδόθηκαν σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης και διανεμήθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό. Οι γνώσεις που θα αποκτηθούν θα αξιοποιηθούν στη δημιουργία παρουσιάσεων και εκπαιδευτικού υλικού προσβάσιμου και αξιοποιήσιμου από όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της σχολικής μονάδας ώστε τα αποτελέσματα να είναι βιώσιμα για τη σχολική μονάδα. Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ψηφιακός φάκελος που θα φυλάσσεται στο αρχείο του Νηπιαγωγείου, στον υπολογιστή της Προϊσταμένης καθώς και στο Ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στις 20/01/2022, στις 16.30-19.30, στον χώρο του Νηπιαγωγείου με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα.

Λόγω μεγαλύτερης εξοικείωσής με το Βlogger, καθώς υπήρξε το μοναδικό επίσημο Ιστολόγιο της σχολικής μονάδας από το 2015, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη γνωριμία και τη χρήση αυτού σε αντίθεση με το Ιστολόγιο του ΠΣΔ,το οποίο επειδή ενεργοποιήθηκε και διαμορφώθηκε πρόσφατα από την Προϊσταμένη, παρουσιάστηκαν μόνο οι βασικές του λειτουργίες. Αναλυτικότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό αναμένεται να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί από την Συντονίστρια Ε.Ε ΠΕ60, στην οποία και απευθύνθηκε πρόσκληση γι’ αυτό.

Επίσης, έγινε μια πρώτη γνωριμία με την online εφαρμογή δημιουργίας εικονογραφημένων ηλεκτρονικών βιβλίων Storyjumper η οποία λόγω της έλλειψης χρόνου θα συνεχιστεί σε επόμενη  επιμορφωτική συνάντηση.

ETWINNING PROJECT: «CHRISTMAS IS FUN»

Δεκ 202129

Για το σχολικό έτος 2021-2022 το Νηπιαγωγείο μας με τις εκπαιδευτικούς Χριστοδούλου Πασχαλιά ως συντονίστρια, Νεστωράκη Κωνσταντία, Τσουρπουδή Νικολέτα και Ιωαννίδου Ασπασία, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο eTwinning: «Christmas is fun». 

Ιδρυτές του έργου το Νηπιαγωγείο Ριζαρίου Τρικάλων και ένα σχολείο της Ισπανίας. Στο έργο αυτό εκτός από σχολεία της Ελλάδας και της Ισπανίας συμμετέχουν σχολεία από Ιταλία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία. Η αποδοχή του αιτήματός μας να συμμετέχουμε στο σύντομο εποχικό αυτό έργο μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά μια και θα αποτελούσε μια ευκαιρία και αρχή για τη γνωριμία με τη δράση του eTwinning, τις δυνατότητές του και ένα «ταξίδι» στον κόσμο του, καθώς η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν είχαν πρότερη εμπειρία με ανάλογα έργα. Μια δράση που δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συνεργαστούν μεταξύ τους και να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους από άλλα σχολεία και άλλες χώρες. Να ανταλλάξουν ιδέες και να επεκτείνουν τους εκπαιδευτικούς τους ορίζοντες. 

Το συγκεκριμένο έργο με θέμα τα Χριστούγεννα, είναι ένα σύντομο εποχικό έργο με έναρξη το Νοέμβριο και λήξη τον Ιανουάριο. Σκοπός του η διαπολιτισμική ανταλλαγή ιδεών, συνηθειών, δραστηριοτήτων και παιχνιδιών με θέμα τα Χριστούγεννα. Ένα θέμα ευχάριστο, που προκαλεί χαρά και προσμονή σε μικρούς και  μεγάλους. 

Το έργο ξεκίνησε αφού πρώτα ενημερώθηκαν οι οικογένειες των μαθητών μας για τη δράση και πήραμε την έγκρισή τους σύμφωνα με την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων του σχολείου μας. Ακολούθησε η γνωριμία μεταξύ των εταίρων, εκπαιδευτικών, σχολικών ιδρυμάτων και χωρών. Η δική μας συνεργατική παρουσίαση γνωριμίας δημιουργήθηκε στην εφαρμογή storyjumper με τη συνεργασία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.

Δημιουργήθηκε το logo μας για το έργο στην online εφαρμογή Photo Collage https://www.photocollage.com/. Μια απλή, εύχρηστη εφαρμογή που βοηθά ιδιαίτερα στην οργάνωση, εξοικονόμηση χώρου και παρουσίαση φωτογραφιών ανά θέμα και δραστηριότητα,. Τη λειτουργία της εφαρμογής αυτής όπως και του storyjumper γνώρισαν οι εκπαιδευτικοί από την ενημερωτική εισήγηση της Προϊσταμένης.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν οι σελίδες του έργου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του, που όριζαν την πορεία της υλοποίησής του και τις δραστηριότητες. Δραστηριότητες προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα με ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης, τραγούδια, ήθη και έθιμα, κατασκευές με έμφαση στη χρήση οικολογικών και ανακυκλώσιμων υλικών, δημιουργία εναλλακτικών χριστουγεννιάτικων δέντρων, ανταλλαγή ευχών και ιδεών για δημιουργίες, συνταγές και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών ακόμη και στο γιορτινό τραπέζι. 

Οι δικές μας δραστηριότητες υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία όλων των συμμετεχόντων σε αυτό το σχέδιο δράσης εκπαιδευτικών.

1. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

2. ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ


3. ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
 
 και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν κάποια από τα….
4. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ

 
5. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚ/ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ
 

6. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ


7. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ επειδή…CHRISTMAS IS FUN!!!

και κάπως έτσι έγινε η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΉ μας που διασκέδασε τα παιδιά και την απολαύσαμε μικροί – μεγάλοι!

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ

Η ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ


ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΧΟΥ

 

ΨΗΦΙΑΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

2nd Kindergarten of Komotini, Greece

PUZZLES

1. https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=249da52b463a

2. https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=05f1c2fdbbcc

GAMES

1. https://learningapps.org/watch?v=p6nhbmx1k21

2. https://learningapps.org/watch?v=pgownrgv521

Rizario Kindergarten!

Christmas game via word wall:

https://wordwall.net/resource/7296704

Puzzles:

1.https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=188ba3b5c22f

D1d2ab4bdf602a4e9eda80c7d5bf4fae

2.https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2b787e178445

Santa Claus

26th kindergarten of Chania

carols  8 pieces

You can print and play the game «snake» 

1st Kindergarten of Mournies

 https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=1973735cafba

Argyrades, Corfu, Kindergarden

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=0b597e95346b 

Kindergarten of Agios Konstantinos,Trikala Greece
Listen to the fairy tale The Witch Fricandella and play
https://www.liveworksheets.com/c?a=s&t=0yhke48yq0&l=ni&i=uxzdcuf&r=cp&db=1

Turn the wheel, and do as the goblin does
https://wheelofnames.com/el/963-a28
put Santa’s journey in the correct chronological order
https://learningapps.org/view16337733
make the christmas tree
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=258ecaaca72a

make the star
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3b720ef470df
the christmas table
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3308fbfc37fe

8. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

dcd

9. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

.jpg

και φυσικά, η έκπληξη που μας έκανε ο Άη Βασίλης ήταν το καλύτερο κλείσιμο της γιορτής, του 2021  και του προγράμματος. Τα παιδιά τον χάρηκαν, φωτογραφήθηκαν μαζί του, του τραγούδησαν και πήραν τα δωράκια τους που συνοδεύονταν από νόστιμες παραδοσιακές λιχουδιές! Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τις όμορφες εκπλήξεις που ετοίμασε για εμάς! 

Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΡΘΕΙ!!!

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!!!

ETWINNING PROJECT: «MATHEMATICS GAMES»

Δεκ 20216

Για το σχολικό έτος 2021-2022 το Νηπιαγωγείο μας με τις εκπαιδευτικούς Ιωαννίδου Ασπασία, Χριστοδούλου Πασχαλιά, Νεστωράκη Κωνσταντία και Τσουρπουδή Νικολέτα, συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με τίτλο: «Mathematics Games». Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Είναι μια ασφαλής διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για συνεργατικές δραστηριότητες, επικοινωνία και ανταλλαγές ιδεών μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Το eTwinning βελτιώνει την παιδαγωγική διαδικασία, στοχεύει σε μια πλήρη και συστηματική συνεργασία των σχολείων σε όλα τα επίπεδα και προάγει υψηλής ποιότητας συμπεριληπτική και διαπολιτισμική εκπαίδευση για όλους τους μαθητές. Τα παιδιά μεταξύ άλλων θα μάθουν τη σημασία της συνεργασίας, της επικοινωνίας, της δημοκρατικής συνύπαρξης. Για τις εκπαιδευτικούς αποτέλεσε μοναδική εμπειρία γνωριμίας και συμμετοχής σε ένα Ευρωπαϊκό έργο eTwinning.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στο να εξοικειώσει τους μικρούς μαθητές με βασικές μαθηματικές έννοιες μέσα από παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες. Το project αυτό δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους, να μάθουν με διασκεδαστικό τρόπο, να ανταλλάξουν ιδέες και να συνεργαστούν με μαθητές από άλλα σχολεία και άλλες χώρες.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 25 εκπαιδευτικοί από 7 χώρες: Βουλγαρία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία που είναι και η ιδρύτρια του έργου. Στο πλαίσιο του έργου δημιουργήθηκε και μια σελίδα της ομάδας στο facebook .
Η γνωριμία μας με τη Δράση του eTwinning και η συμμετοχή της σχολικής μονάδας προέκυψε ως ένα από τα Σχέδια Δράσης του Συλλογικού Προγραμματισμού για το σχολικό έτος 2021-2022 του Νηπιαγωγείου μας, καθώς κρίθηκε ως μία από από τις προτεραιότητές μας και τα σημεία προς βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην Πρώτη Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου για το σχολικό έτος 2020-2021 κατόπιν διαλογικής συζήτησης του Συλλόγου Διδασκόντων, αποτίμησης και διερεύνησης των αξόνων και δεικτών των τριών λειτουργιών που συνθέτουν το εκπαιδευτικό έργο.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ETWINNING
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης κρίθηκε αναγκαία η επιμόρφωση και γνωριμία των μελών της Ομάδας του Σχεδίου Δράσης με τη Δράση του eTwinning, τη λειτουργία, τα εργαλεία και τις δυνατότητες που προσφέρει και την την εγγραφή τους στην πλατφόρμα. Για τον λόγο αυτό απευθύνθηκε πρόσκληση από την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου προς την Πρέσβειρα του eTwinning στον νομό μας κ. Αγγελική Κουγιουρούκη, για εξ αποστάσεως επιμορφωτικές δράσεις. Μετά τη θετική ανταπόκρισή της, υλοποιήθηκαν οι εξής επιμορφώσεις:
Α. Ημερίδα με τίτλο: «Ημερίδα για μη εγγεγραμμένους στο eTwinning με θέμα: eTwinning – H Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης», στις 5/11/2021, ώρα 17.00, διάρκειας 90 λεπτών.
Β. Ημερίδα με τίτλο: «Ημερίδα για προχωρημένους 1 – eTwinning Live», στις 5/11/2021, ώρα 18.30, διάρκειας 120 λεπτών.
Γ. Ημερίδα με τίτλο: «Ημερίδα για προχωρημένους 2: Λειτουργία του Twinspace», στις 29/11/2021, ώρα 17.00, διάρκειας 120 λεπτών.
Δ. Ημερίδα με τίτλο: «Ημερίδα για προχωρημένους 3: Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός Ποιοτικού Συνεργατικού Έργου», στις 29/11/2021, ώρα 19.00, διάρκειας 120 λεπτών.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εγγραφή των μελών στην πλατφόρμα του eTwinning, η αναζήτηση εταίρων για συνεργασία και συμμετοχή σε κάποιο έργο και η έναρξη  υλοποίησης του έργου.
Στιγμές από τις επιμορφωτικές αυτές συναντήσεις:

 

 

 
Η ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
 • Το χρονοδιάγραμμα και οι υποθεματικές του έργου:
 • Ενημερωτική εγκριτική επιστολή προς τις οικογένειες των μαθητών μας.

266724740 3053541251631241 238439293806050217 n

 • Η πρώτη μας τηλεδιάσκεψη για την οργάνωση του έργου, τα περιεχόμενα, την κατανομή αρμοδιοτήτων και την πορεία του.
 • Γνωριμία με το σχολείο και την πόλη μας
Book titled 'All About Us'

Read this book made on StoryJumper

 •   Το δικό μας logo 

 • το logo που επικράτησε μετά την ψηφοφορία των συμμετεχόντων:

1. MATHEMATICS GAMES AND COLORS

«>

Book titled 'eTwinning project 'MATHEMATICS GAMES WITH COLORs'

Read this book made on StoryJumper

 • Το συνεργατικό βιβλίο για τα χρώματα με τα web 2 παιχνίδια που δημιουργήθηκαν και απόλαυσαν οι μαθητές μαςΕΔΩ

    2. MATHEMATICS GAMES AND SHAPES

    3. MATHEMATICS GAMES AND CODING

 • Οι προτάσεις του Νηπιαγωγείου μας: «Σπάσε τον κώδικα και βρες την εικόνα»

 • web2 games: μια πρόταση για εξάσκηση στην κωδικοποίηση με τη βοήθεια του προσομοιωτή του beebot. ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

     4. MATHEMATICS GAMES AND STUDENTS ONLINE MEETING

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12/2021 ΣΤΙΣ 13.00 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

5. MATHEMATICS GAMES AND «PIECE-WHOLE»

WEB 2 GAMES FOR «PIECE AND WHOLE»

GONCA EMİL – MEHMET HASAN SERT PRIMARY SCHOOL – KONYA \ TURKEY https://h5p.org/node/1236423?feed_me=nps

https://kahoot.it/challenge/?quiz-id=5e0f5541-d14d-416b-b0ac-1204a631d80e&single-player=true

ELİF ATLAS- MEHMET HASAN SERT PRIMARY SCHOOL-KONYA-TURKEY https://h5p.org/node/1237028
GÖKÇE GAZEL/SELÇUKLU BELEDİYESİ HOŞGÖRÜ ANAOKULU KONYA https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3a6f1216e3c8
TUBA ÖZLÜ, SELÇUKLU BELEDİYESİ HOŞGÖRÜ ANAOKULU, KONYA, TURKEY https://wordwall.net/tr/resource/27012919
MERVE ÇEKİRGE TÜLEK- SELÇUKLU BELEDİYESİ HOŞGÖRÜ ANAOKULU/ KONYA/ TURKEY https://learningapps.org/display?v=pwq7oqv0321
2ND KINDERGARTEN OF KOMOTINI, GREECE 1. https://learningapps.org/watch?v=pgmfzycsj22

2. https://learningapps.org/watch?v=p7kziorcn22

3.https://learningapps.org/watch?v=pw6jdmnd322

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

Νοέ 202128

Τα Εργαστηρία Δεξιοτήτων του Προγράμματος : «Ο Ρούλης ο Τροφούλης» του Θεματικού Κύκλου: «Ζω καλύτερα-Ευ Ζήν» έκλεισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Η επίσκεψη της Διατροφολόγου-Διαιτολόγου κ. Αναστασίας Πατσή μας έδωσε όχι μόνο μεγάλη χαρά αλλά και πολλές γνώσεις και σοφές συμβουλές για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Έλυσε πολλές απορίες των παιδιών που ενθουσιάστηκαν από την παρουσία της, τα όσα άκουσαν και έκαναν κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο σχολείο. Φυσικά κερδισμένοι από την ενημερωτική αυτή δράση δεν βγήκαν μόνο οι μαθητές αλλά και οι γονείς που έλαβαν μια επιστολή με χρήσιμες διατροφικές συμβουλες και οδηγίες! Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση ότι η συνεργασία μας αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Βέβαια όμορφα ήταν και τα δώρα που ετοίμασαν με τα χεράκια τους οι μικροί μαθητές με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, κυριών: Νεστωράκη Κωνσταντία, Αντωνιάδου Μιρέλα, Χριστοδούλου Λίνα, Καλτσίδου Μαρία, Τσουρπουδή Νικολέτα και Κυριζάκη Στεφανία, τα οποία πρόσφεραν στη διατροφολόγο με ιδιαίτερη χαρά και αγάπη. Ένα βιβλίο με τις ζωγραφιές τους, μια αφίσα και ένα σουπλά που δημιούργησαν και υπέγραψαν όλοι για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους!

Σε ευχαριστούμε Αναστασία και ανυπομονούμε να σε ξαναδούμε!

Σε ευχαριστούμε Αναστασία και ανυπομονούμε να σε ξαναδούμε!

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

Νοέ 202128

Η κυρά Δημοκρατία και η κυρά Δικτατορία μέσα από το βιβλίο της αγαπημένης Κωνσταντίνας Αρμενιάκου,  βοήθησαν τα παιδιά να κατανοήσουν τις έννοιες και να τις αποτυπώσουν στο χαρτί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Η Δημοκρατία και η Δικτατορία μέσα από τα έργα τέχνης του Φασιανού και το Picasso.

Ο «χορός της Ειρήνης» του Picasso

Δημιουργήσαμε κούκλες με τους ήρωες της «Ντενεκεδούπολης» αφού πρώτα απολαύσαμε το αναγνωστικό μας ταξίδι σε αυτήν.

Τέλος, αφήσαμε κλείσαμε τις δραστηριότητές μας αφήνοντας κι εμείς το δικό μας λουλούδι στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της Δημοκρατίας.

 

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Νοέ 202128

Αγαπάμε όλες τις εποχές αλλά η αλήθεια είναι πως τα χρώματα, τα αρώματα και οι γεύσεις του Φθινοπώρου μας ξετρελαίνουν και μας δίνουν έμπνευση για όμορφες δημιουργίες! Πάρτε μια μικρή γεύση….

2 15 1

6color3

1

Αγαπάμε πολύ τα Φθινοπωρινά μαγειρέματα! Πέρα από τη νοστιμιά τους μας βοηθούν με απολαυστικό βιωματικό τρόπο να ασχοληθούμε με τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τους νόμους της Φυσικής, να αναπτύξουμε κριτική σκέψη, να επιλύσουμε προβλήματα, να οργανώσουμε τη διαδικασία μιας εργασίας κατανέμοντας ρόλους, να θέσουμε τους όρους της συνεργασίας και επικοινωνίας για την διεκπεραίωση του στόχου και να γίνουμε δημιουργικοί και παραγωγικοί!

Τα νόστιμα κυδώνια της Μπερέν έγιναν μαρμελάδα και συνόδεψαν τις τηγανίτες που φτιάξαμε. Την ιδέα για τις τηγανίτες την πήραμε από μια ιστορία που διαβάσαμε με τίτλο: «οι 3 μικροί μάγειροι». Από εκεί τα παιδιά κατέγραψαν τη συνταγή.4

Και φυσικά ο βασιλιάς της εποχής! Τα θρεπτικά ΜΗΛΑ! Που δεν θα μπορούσαν παρά να γίνουν μια λαχταριστή μηλόπιτα!

3

ΠΑΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!

Νοέ 20216

.png

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει και φέτος με μεγάλη χαρά στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και την ΑΦΗΣ Α.Ε. Στόχος του μαραθωνίου είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης και αισιοδοξεί να αποτελέσει έμπνευση ώστε μικροί μεγάλοι να μάθουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον. Η ανακύκλωση και η σωστή διαχείριση απορριμμάτων να γίνει κομμάτι της ζωής όλων.

Μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί συλλέγουμε σε ειδικούς κάδους εντός των σχολικών μονάδων χαρτί, πλαστικό και μπαταρίες τα οποία θα ανακυκλωθούν και μαζεύουμε πόντους επιβράβευσης.

Επίσης, μπορείτε να βοηθήσετε το σχολείο μας να συγκεντρώσει επιπλέον πόντους επιβράβευσης κάνοντας εγγραφή την ιστοσελίδα του Followgreen. Εκεί παρακολουθώντας βιντεάκια και ενημερωτικά άρθρα μπορείτε να κερδίσετε πόντους τους οποίους δωρίζετε στη σχολική μας μονάδα. Για περισσότερες πληροφορίες, οδηγίες και λεπτομέρειες διαβάστε τις παρακάτω επιστολές. Περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά και ανυπομονησία την ανταπόκρισή σας!

1. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣΛήψη αρχείου

2. ΟΔΗΓΙΕΣΛήψη αρχείου

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ EDUPASS

Νοέ 20216

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΓΟΝΕΙΣ,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΤΦΟΡΜΑ EDUPASSΛήψη αρχείου

« Παλιότερα άρθρα

KατηγορίεςTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων