Xρόνια πολλά !!!καλή Τσικνοπέμπτη!!!

Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας για τα σουβλάκια που μας έφερε. Γιορτάσαμε το έθιμο τρώγοντας, ακούγοντας μουσική ,χορεύοντας και φτιάχνοντας αποκριάτικες μάσκες και καπέλα.

1676549815719 1676549815728 1676549815735 1676549815743 167654981574916768873685441676887368553

και του χρόνου με υγεία!!!

Απεργία 15/2/23 Μήνυμα προς τους γονείς.

 

Αγαπητοί γονείς,

Είμαστε οι δάσκαλοι των παιδιών σας.

Είμαστε εμείς που πάνω από μια δεκαετία τώρα, ως αναπληρωτές, ω; νεοδιόριστοι, ως μόνιμοι στελεχώνουμε και στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Για χρόνια, ειδοποιούμενοι μόλις τρεις μέρες πριν αναλάβουμε υπηρεσία, αφήναμε οικογένεια, φίλους για να βρεθούμε στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Κι αυτό γιατί αγαπάμε το επάγγελμά μας και θέλουμε να το υπηρετήσουμε με κάθε κόστος.

Είμαστε εμείς που χωρίς ουσιαστική υποστήριξη στη δουλειά μας προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για κάθε πρόβλημα. Από τα τεχνικά ζητήματα του σχολείου, όπως τις υλικοτεχνικές υποδομές, μέχρι ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Όπως το να καλύψουμε κενά, για τα οποία το υπουργείο δε φροντίζει να στείλει έγκαιρα τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται. Όπως το να στηρίξουμε παιδιά και οικογένειες που χρειάζονται στήριξη. Γιατί το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι πολύ περισσότερα από στείρα μετάδοση γνώσης.

Είμαστε εμείς που μετά από τόσα χρόνια προϋπηρεσίας, μας είπαν ότι το πτυχίο μας δεν αρκούσε για να διοριστούμε, απαξιώνοντας έτσι τις πανεπιστημιακές μας σπουδές. Χρειαζόταν και μεταπτυχιακό, διδακτορικό και όσα περισσότερα προσόντα μπορούσε ο καθένας και η καθεμιά μας. Και αφού διοριστήκαμε, μας είπαν ότι κι αυτό δεν αρκεί, πρέπει και να αξιολογηθούμε.

Πολλά ακούγονται σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Τι όμως δεν ακούγεται; Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι ένα μόνο από τα κομμάτια των επιχειρούμενων αλλαγών στην εκπαίδευση. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση και των μαθητών του δημοτικού σχολείου σε πανελλήνια κλίμακα.

Αυτό που επιχειρείται είναι ένας τελείως διαφορετικός τύπος σχολείου από αυτόν που γνωρίζουμε. Ένα σχολείο το οποίο θα βαθμολογείται και θα συγκρίνεται με άλλα, αναζητώντας από μόνο του πόρους και χρηματοδοτήσεις από ιδιώτες. Με εκθέσεις αξιολόγησης, δημόσια αναρτημένες, που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Ένα σχολείο, στο οποίο οι μαθητές του θα εξετάζονται σε πανελλαδική κλίμακα και από την εξέταση αυτή θα βαθμολογείται και το σχολείο και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός. Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου, οι ιδιαιτερότητες και η μοναδικότητα του κάθε παιδιού, κόντρα σε κάθε παιδαγωγική θεωρία.

Και τέλος, στο σχολείο αυτό ο εκπαιδευτικός θα πρέπει διαρκώς να αποδεικνύει ότι είναι επαρκής, δίνοντας στους μαθητές του το παράδειγμα του σκυφτού, φοβισμένου και πειθήνιου πολίτη. Τα κριτήρια της ικανότητάς του βέβαια, είναι επιστημονικά έωλα, με ένα από αυτά να είναι το κατά πόσο βοήθησε στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Δηλαδή το πόσο πειθήνιος ήταν στον νέο τύπο σχολείου που ετοιμάζεται.

Όπου εφαρμόστηκε το μοντέλο αυτό, απέτυχε.

Αντίθετα σε όλα αυτά, επιμένουμε να σεβόμαστε και να στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο, τον παιδαγωγικό και επιστημονικό μας ρόλο, την ολόπλευρη γνώση, την παιδαγωγική ελευθερία, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Επιμένουμε να είμαστε εκεί για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας κι όχι να τους αγνοούμε για να ανταποκριθούμε στους τεχνοκρατικούς δείκτες του σχολείου της αξιολόγησης. Επιμένουμε να τους διδάσκουμε να κατανοούν τον κόσμο και να τον εξηγούν. Να τους μαθαίνουμε να σκέφτονται ελεύθερα. Να κρίνουν. Να κάνουν όνειρα και να αγωνίζονται γι’ αυτά. Να έχουν αξιοπρέπεια και να την υποστηρίζουν.

Το σχολείο είναι χώρος χαράς και δημιουργίας, καλλιέργειας και ελευθερίας. Ο δάσκαλος δεν μπορεί να είναι σκυφτός και φοβισμένος. Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό δικαίωμα, αγαθό κι όχι εμπόρευμα, ελευθερία και όχι χειραγώγηση.

Το σχολείο χρειάζεται:

  • Μείωση μαθητών ανά τάξη
  • Σύγχρονα κτήρια και εξοπλισμό
  • Πολύπλευρη υποστήριξη για του μαθητές.
  • Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης
  • Διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο
  • Κανένα φόβητρο και πίεση ώστε να ανταποκρινόμαστε, εκπαιδευτικοί και μαθητές σε συνεχείς εξετάσεις

Για όλους τους παραπάνω λόγους ξεκινάμε αγώνα ενάντια σε όλη αυτή την πολιτική που θέλει να στερήσει κάθε παιδαγωγική ελευθερία, να υποδουλώσει τη ζωντανή εκπαίδευση, να ανοίξει τον δρόμο για ένα μέλλον δυστοπικό και σκοτεινό, με χειραγώγηση και υποταγή, όπως απαιτεί το επιχειρηματικό σχολείο.

Στεκόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την αγορά, το κέρδος, την κατηγοριοποίηση, τον ανταγωνισμό, τον φόβο, τους εκβιασμούς, τη χειραγώγηση.

Και σε αυτόν τον αγώνα της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου, σας θέλουμε μαζί μας!

 

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχ.έτος 2023-24.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023.

Οι αιτήσεις εγγραφών στα Νηπιαγωγεία ,γίνονται με ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, που θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας,  μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης:

http://proti-eggrafi.services.gon.gr/

Στα νηπιαγωγεία, το σχολικό έτος 2023-2024, θα φοιτήσουν τα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2018(νήπια) και το έτος 2019 (προνήπια).

Διαδικασία εγγραφής:

Αναφορικά με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  1. Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  1. Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  1. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Το σύστημα λειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτηση του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή». Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

1 Α.Δ.Υ.Μ

2 ΑΙΤΗΣΗ -ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ -ΕΓΓΡΑΦΗ

Υ.Δ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ

 

Πατήστε παρακάτω και θα βρείτε σχετικές οδηγίες.

Εγγραφές-οδηγίες-προς-γονείς

Η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών (αποδεικτικό διεύθυνσης, βιβλιάριο υγείας, Α.Δ.Υ.Μ, Υ.Δ  συναίνεσης  κλπ) θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ραντεβού από 1 έως 25 Μαρτίου 2023, Δευτέρα έως Παρασκευή 13:00- 13:30. Τηλ: 2377023151.

ΕΞΕ-15035-2023-«Εγγραφές-μαθητών-τριών-στα-Νηπιαγωγεία-για-το-σχολικό-έτος-2023-24»

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Τακαβίτογλου Αναστασία