Οδηγίες και μέτρα για την εύρυθμη επαναλειτουργία των σχολείων.

Αγαπητοί γονείς ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Νηπιαγωγείου σας εύχεται ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, δύναμη και αισιοδοξία!

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθ. ΓΠ οικ. 360/06- 01-2022 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 7/06-01-2022),  ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self test)  είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης θα διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα, για την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως, έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση των μαθητών/τριών στο σχολείο.

Κατ’ εξαίρεση,  την πρώτη μετά από τις διακοπές εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται τρεις (3) φορές, ήτοι για την Δευτέρα 10/1/2022, την Τρίτη 11/1/2022 και την Παρασκευή 14/1/2022 αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Στη συνέχεια  οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία και εκτυπώνουν. Οι μαθητές/τριες που φοιτούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής οφείλουν να φέρουν μαζί τους την εκτυπωμένη σχολική κάρτα μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου για την περίπτωση που ζητηθεί η επίδειξή της προς επαλήθευση/διασταύρωση του αποτελέσματος που έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, η οποία και εκτυπώνεται. Σε αυτή την περίπτωση, ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μεταβεί εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, για διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου (rapid test).  Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του.

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

ΟΛΓΑ ΜΑΚΡΗ

Έναρξη σχολικού έτους 2021-2022

Ενημερωτικό Σημείωμα

Αγαπητοί γονείς

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων, ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 9.30΄, στο χώρο του κάθε τμήματος ξεχωριστά.

Η προσέλευση των νηπίων στο Νηπιαγωγείο θα γίνει στις  8.15’-8.30΄.

Τη μέρα αυτή τα παιδιά δεν θα φέρουν μαζί τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (τσαντούλα με φαγητό).  

Λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού μέσα στις τάξεις θα προσέλθουν μόνο οι μικροί μαθητές.

Οι γονείς, αφού επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) των παιδιών τους, θα τα παραδώσουν στην νηπιαγωγό του τμήματος και θα αποχωρήσουν.

Η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για όλους.

Η αποχώρηση των νηπίων θα γίνει στις 10.15΄, αμέσως μετά την λήξη της τελετής του Αγιασμού.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου, στην περίπτωση αυτή επιδεικνύεται βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) .

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο.

Για την έκδοση βεβαίωσης θα πρέπει να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr/ και να πατήσετε το σύνδεσμο «Σχολική κάρτα για COVID-19».

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η εκτύπωση της βεβαίωσης αντιγράψτε σε μια κόλλα Α4 όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στην καρτέλα (ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ).

Όπως πιθανόν θα έχετε πληροφορηθεί, οι μαθητές όλων των βαθμίδων μπορούν να προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10).

Καλή μας αρχή και καλή σχολική χρονιά

                                            Η Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου

Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης covid-19 σε σχολικές μονάδες…..Λήψη αρχείου

Οδηγίες για τα self test

 

 

Έτοιμοι για το πρώτο μας self test; Τα παρακάτω βίντεο πιθανόν να βοηθήσουν μεγάλους και …. μικρούς !

Με το καλό να ανταμώσουμε πάλι όλοι μαζί!

 

Προκειμένου, να βοηθήσουν τα νηπιάκια να εξοικειωθούν στην ιδέα του self-test, η Ιωάννα Γιαχανατζή και η Λεοντίνη Λυμπρίτη, δημιούργησαν το παρακάτω κουκλοθέατρο με τίτλο “Ο Τόμυ, η Φλώρα και το self-test”.

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης – δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος από τον κορωνoϊό

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με υγεία.

Με την επανέναρξη των μαθημάτων θα πρέπει να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στο σχολείο έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19.

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self-test ) είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, λοιπό προσωπικό και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς επιφανειών και τακτικούς αερισμούς χώρων.

 

Τα βήματα της διαδικασίας του self-testing είναι τα εξής:

 1. Οι Γονείς, κηδεμόνες, παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test,μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο επιδεικνύοντας τον Α.Μ.Κ.Α., Π.Α.Μ.Κ.Α. ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α. του/της ανηλίκου/ης μαθητή/ τριας και την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης των ιδίων (γονέων/κηδεμόνων).. 
 2. Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Για τους ανήλικους μαθητές κάτω των 13 ετών το self-tests  θα διενεργείται κατ’ οίκον με τη βοήθεια του γονέα/κηδεμόνα. Ο έλεγχος διενεργείται κάθε σχολική εβδομάδα τουλάχιστον άπαξ, πριν από τη Δευτέρα,  έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα..
 3. Στη συνέχεια οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριων επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική́ Κάρτα για COVID-19», αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία και εκτυπώνουν.
 4. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις μαθητές/τριες, μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και χειρόγραφα από τους γονείς / κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών, σύμφωνα με το υπόδειγμα που επισυνάπτουμε.
 5. Αντί του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου οι μαθητές/τριες δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με επιβάρυνσή τους σε ιδιωτική δομή.
 6. Ο γονέας/συνοδός επιδεικνύει, τη σχολική κάρτα στην νηπιαγωγό του τμήματος κατά την είσοδο του παιδιού στην τάξη. Η κάρτα φυλάσσεται στην τσάντα του παιδιού και ο μαθητής/τρια τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξη της.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν. Σε αυτή την περίπτωση, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self- testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’οίκον περιορισμό́ ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

Για τους/τις μαθητές/τριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και διενεργείται εφόσον είναι συμβατός με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του/της μαθητή/τριας.

Μη επίδειξη σχολικής κάρτας από τους μαθητές/τριες: Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδο του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.

 

Καλή συνέχεια με υγεία

Η Προϊσταμένη

ΟΛΓΑ ΜΑΚΡΗΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕ ΕΣΠΕΡΙΔΑ

Αγαπητοί γονείς

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κα Άννα Βαμβάκη σε συνεργασία με το  Κέντρο Πρόληψης ΟΡΑΜΑ με τα Νηπιαγωγεία 2ο Γιαννιτσών, 6ο Γιαννιτσών και Καρυώτισσας  καλεί  τους  Γονείς και Κηδεμόνες των παραπάνω Νηπιαγωγείων,  σε επιμορφωτική  τηλε εσπερίδα

την Πέμπτη  18 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:30 μ.μ. έως 20.30μ.μ..

 

Πρόγραμμα τηλε εσπερίδας, ομιλητές:

 1. Άννα Βαμβάκη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας: «Εκπαιδευτικοί και Γονείς συμβάλλοντας μαζί στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού»
 2. Λάζαρος Σιάντσης Ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΑΜΑ: «Οι επιπτώσεις της Πανδημίας σε Γονείς, Παιδιά και Εκπαιδευτικούς»

 

Ο σύνδεσμος της τηλε εσπερίδας έχει σταλεί στα προσωπικά e-mails όλων των γονέων του σχολείου μας.

 

 

« Συμπαράσταση στο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου Τυρνάβου»

Η Διεύθυνση ΠΕ Πέλλας συμπαραστέκεται στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου των οποίων καταστράφηκαν όλα σχεδόν τα υλικά. Καλούμε λοιπόν τους μαθητές των σχολείων μας να προσφέρουν γραφική ύλη για τους μαθητές στο Δαμάσι. Ένα μολύβι, μια σβήστρα, ένα στυλό, ένα τετράδιο, δε θα είναι μόνο χρήσιμα ως αντικείμενα, αλλά θα προσφέρουν συναισθηματική συμπαράσταση στα παιδιά που έζησαν μια τρομακτική εμπειρία και την αίσθηση ότι δεν είναι μόνα τους σ αυτήν τη δοκιμασία. Ταυτόχρονα καλλιεργούμε στους δικούς μας μαθητές κουλτούρα αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης.

Τα υλικά (παρακαλώ να είναι αχρησιμοποίητα) θα συγκεντρωθούν μέχρι την Παρασκευή 12/3 στο σχολείο μας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22

Για το σχολικό έτος 2021-2022 οι αιτήσεις νέων εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021 και θα εγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Η εγγραφή προνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα.

 

Οι γονείς/κηδεμόνες υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής https://proti-eggrafi.services.gov.gr/  και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
 • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
 • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

 Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

 Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα. Σε αυτά τα παραστατικά περιλαμβάνονται τα:

 ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή,  (Α.Δ.Υ.Μ.)

η) Βιβλιάριο Εμβολίων, του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο.

Οι γονείς/ κηδεμόνες μετά την αποδοχή της αίτησης θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Νηπιαγωγείο ώστε να κλείσουν ραντεβού για να επισκεφτούν το σχολείο και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά,  φροντίζοντας για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

Για οποιαδήποτε απορία σας μη διστάσετε να  επικοινωνήσετε μαζί μας!

 

Πληροφορίες: Όλγα Μακρή, Προϊσταμένη Νηπ/γείου

Τηλέφωνο Νηπιαγωγείου: 2382081366 (από τις 13.10΄έως τις 14.00΄)

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mail@2nip-giann.pel.sch.gr

 Λήψη αρχείου