Μαραθώνιος ανάγνωσης!

Το νηπιαγωγείο μας τη φετινή χρονιά πήρε μέρος στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού των εκδόσεων Μεταίχμιο. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη Φιλαναγνωσία και δίνει την ευκαιρία στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με τους μαθητές/τριές του  διαθεματικά, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.

s3

Στον φετινό Μαραθώνιο, με θέμα « Η ζωή στο σχολείο”, έχουν επιλεγεί βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που καταπιάνονται με το  θέμα της σχολικής ζωής, την αξία της εκπαίδευσης και της μάθησης. Το σχολείο δεν μας προσφέρει μόνο πολύτιμες γνώσεις, αλλά συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή μας, καθώς είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας στην οποία καλούμαστε να συμβιώσουμε όταν ενηλικιωθούμε· είναι ένας χώρος όπου αναπτύσσουμε δεσμούς με τους συμμαθητές μας, τους δασκάλους μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό, ανακαλύπτοντας τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας, τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία μας.

Αρχικά, διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε τα τρία βιβλία που επιλέξαμε μαζί με  τα παιδιά:

1) “Πόσο μ’ αρέσει το σχολείο”της Τις Ράμπι,

2) “Ο μικρός δράκος Καρύδας- δράκακια στο σχολείο” του Ινγκο Ζίγκνερ

3) “Πίκο και Λόλα- το σχολείο” της Λίνας Σωτηροπούλου

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 04 29 093334

Έπειτα, τα βοηθήσαμε να συμπληρώσουν τα φύλλα δραστηριοτήτων που αντιστοιχούν στην ομάδα βιβλίων με την οποία θα λάβουμε μέρος.

P1030510 Αντιγραφή P1030511 Αντιγραφή

Τα συμπληρωμένα φύλλα δραστηριοτήτων θα σταλούν στις εκδόσεις Μεταίχμιο.

P1030608 1711030178078

Καλή μας επιτυχία!!!