Τα ”ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ” ήρθαν στο σχολείο μας !!!!

Τα ”ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ” επισκέφτηκαν για άλλη μια χρονιά το νηπιαγωγείο μας! Το θέμα των βιβλίων είναι τα ” Συναισθήματα” και η δράση εντάσσεται σστον 2ο Θεματικό Κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ”Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη”

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ  είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που αποσκοπεί στην προαγωγή της ανάγνωσης και τη στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα από την απόλαυση του διαβάσματος. Φέρνει στην τάξη ένα πλήθος βιβλίων γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα, με στόχο την ανάδειξη της σχολικής τάξης ως κοινότητας αναγνωστών.

Τα βιβλία κάθε βαλίτσας μπορεί να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των παιδιών να τα εξερευνήσουν, αλλά και να χαράξουν την προσωπική τους αναγνωστική διαδρομή, καθώς το ένα βιβλίο τούς δημιουργεί το ενδιαφέρον να διαβάσουν ένα άλλο. Επιπλέον, δίνουν τη δυνατότητα να συζητηθούν θέματα από το σύγχρονο κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον. Έτσι, τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως για κάθε θέμα υπάρχουν πολλές, και συχνά αντικρουόμενες, αφηγήσεις, πως ένα βιβλίο μπορεί να γίνει συνοδοιπόρος τους σε διαφορετικές διαδρομές και πως το θαυμαστό με την ανάγνωση δεν είναι τόσο οι γνώσεις και οι πληροφορίες που αποκομίζουμε, όσο το συναρπαστικό ταξίδι από το ένα βιβλίο στο άλλο, ένα ταξίδι που μπορεί να μας μαγέψει και να μας κάνει πραγματικούς αναγνώστες.

Το πρόγραμμα  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνεται κάθε χρόνο να εμπλουτίζουμε την δανειστική μας βιβλιοθήκη και να μυούμε μαζί με τους γονείς των μικρών μας μαθητών τα παιδιά στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων!!!!

https://www.vivliaserodes.gr/

20231114 144943

20231121 110433                                           20231114 144702   20231124 095118