2 Απριλίου 2025 – Μια Μαγική Μέρα με Ιστορίες, Σπόρους και Βιώσιμη Ανάπτυξη!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η τάξη μας συμμετείχε σε μια ξεχωριστή γιορτή γεμάτη φαντασία, δημιουργία και οικολογική συνείδηση!
Ξεκινήσαμε με μια διαδικτυακή αφήγηση παραμυθιού, που διοργανώθηκε από τη Δρίβα Ανδριανή, Σύμβουλο ΠΕ 60 του Νομού Έβρου, σε συνεργασία με την αγαπημένη μας αφηγήτρια, Λενούδια Μυρσίνη. Η δράση αυτή μάς έδωσε τη δυνατότητα να συνδεθούμε με άλλα σχολεία και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη μαγεία του βιβλίου!
Η κυρία Λενούδια μάς ταξίδεψε με τη ζωντανή της αφήγηση σε έναν κόσμο γεμάτο χρώματα, συναισθήματα και φαντασία.
Στη συνέχεια, διαβάσαμε όλοι μαζί το τρυφερό βιβλίο “Ο Κηπουρός των Παραμυθιών” του Claudio Gobbetti, ένα παραμύθι που αγγίζει την ψυχή και μιλάει για τη δύναμη των ιστοριών, τη φροντίδα και την αναγέννηση της φύσης.
Η δράση μας συνδέθηκε με το πρόγραμμα eTwinning της σχολικής μας μονάδας, το οποίο είναι αφιερωμένο στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Έτσι, πέρα από τα όμορφα λόγια, περάσαμε και στην πράξη με μια χειροτεχνία γεμάτη νόημα!
Ανακυκλώνοντας παλιά περιοδικά, τα παιδιά έφτιαξαν χειροποίητο σποροχαρτί – χαρτί που όταν φυτευτεί, θα ανθίσει, καθώς ήταν εμπλουτισμένο με σπόρους λουλουδιών. Μέσα από τη διαδικασία, μιλήσαμε για την ανακύκλωση, την υπευθυνότητα προς το περιβάλλον και την αξία των μικρών πράξεων που κάνουν τη διαφορά.
Κάθε παιδί πήρε στο σπίτι το δικό του κομμάτι πουλί σποροχαρτί – έναν μικρό συμβολικό “κήπο” γεμάτο υποσχέσεις για το μέλλον.
Ήταν μια υπέροχη μέρα που συνδύασε τη μαγεία της ανάγνωσης, τη χαρά της δημιουργίας και το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο.
Χαρούμενη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από όλους εμάς!
Ας συνεχίσουμε να διαβάζουμε, να δημιουργούμε και να… ανθίζουμε μαζί!


