Μήνας: Ιούνιος 2024

Καλοκαιρινή γιορτή

Οι εκλογές από την μία και οι καιρικές συνθήκες από την άλλη μας έκλεισαν τα σχολεία μία εβδομάδα νωρίτερα αφήνοντας μας με μια μουδιασμένη αίσθηση, που δεν προλάβαμε να αποχαιρετιστούμε και να χαρούμε τις δραστηριότητες που είχαμε προγραμματίσει για εκείνες τις μέρες.

Όμως την Παρασκευή το απόγευμα αποφασίσαμε να τελέσουμε την καλοκαιρινή γιορτούλα που είχαν προετοιμάσει με μεγάλες απουσίες οι μαθητές και να αποχαιρετιστούμε όπως θα έπρεπε: με κέφι,  τραγούδια, χορό, φαγητό, αλλά και συγκίνηση και πολλές αγκαλιές!!!

Καλή συνέχεια και πρόοδο στα νηπιάκια μας με τις ευχές μας να τα συνοδεύουν στο δημοτικό και για τα προνήπια μας ανανεώνουμε το ραντεβού για τον Σεπτέμβρη.

Κ α λ ό    Κ α λ ο κ α ί ρ ι 

 

Άλλη μία βράβευση για την Οικοσυμμαχία

Η Οικοσυμμαχία βραβεύεται στα Leaders Awards!
Μεγάλη διάκριση, ανάμεσα σε πολλές άλλες, για την Οικοσυμμαχία, μέλος της οποίας είναι εδώ και τρία χρόνια είναι και το 2ο Νηπιαγωγείο Ερέτριας.
Αυτή τη φορά ξεχώρισε η προσπάθεια των σχολείων να προσεγγίσουν την αειφορία μέσα από την τέχνη αξιοποιώντας καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης.
Μια προσπάθεια η οποία αναγνωρίστηκε και για αυτό απονεμήθηκε στην Οικοσυμμαχία το βραβείο Bronze στα φετινά Leaders Awards!
Τα Leaders Awards αποτελούν έναν από τους πλέον καταξιωμένους θεσμούς, επιβραβεύοντας την αριστεία και την καινοτομία σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης και της κοινωνίας.
Συγχαρητήρια  στις συντονίστριες και σε όλη την ομάδα!!!

5 Ιουνίου, Ημέρα για το Περιβάλλον

Σήμερα ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον αποφασίσαμε να  πάμε μια πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη μας και να καταλήξουμε στο Δημαρχείο για να ακούσει ο Κύριος Δήμαρχος τις προτάσεις των μικρών παιδιών για το πολυσυζητημένο νησί των ονείρων.

Καταρχήν στείλαμε ενημέρωση στον Δήμαρχο και εκφράσαμε την επιθυμία μας να τον συναντήσουμε. Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε πρόθυμα και μας περίμενε.

Πήραμε τα πανό που είχαμε φτιάξει και ξεκινήσαμε.

Ο Κύριος Δήμαρχος μας υποδέχθηκε,  μας οδήγησε στην βεράντα του Δήμου και μας άκουσε προσεκτικά που του είπαμε την ιστορία μας για το νησί των ονείρων, όπως την ζήσαμε τον Οκτώβριο του 2023 και πως φτάσαμε να κάνουμε πρόταση να γίνει ένα “πάρκο χαράς” για μικρούς και μεγάλους. Του αφήσαμε μάλιστα την πρότασή μας για να την θυμάται.

Του αναφέραμε και για την έλλειψη κάδων  συλλογής οργανικών σκουπιδιών  έξω από το νηπιαγωγείο μας, καθώς και για τον επιμελή καθαρισμό των παραλιών.

Αφού μας πρόσφερε από μία πορτοκαλάδα για να δροσιστούμε μας διαβεβαίωσε, ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες έχει κανονίσει κλιμάκιο για τον καθαρισμό  του νησιού και ότι του ήταν πολύ ευχάριστη η παρουσία μας αφού του υπενθυμίζει τον λόγο που εκλέχτηκε. Να είναι πάντα δίπλα στους πολίτες είτε είναι μικροί, είτε είναι μεγάλοι.

Ευχαριστημένοι φύγαμε και διαδηλώσαμε ειρηνικά φωνάζοντας περιβαλλοντικά συνθήματα με φόντο το νησί των ονείρων, καθ’ όλη τη διαδρομή μας προς το σχολείο:

“Όχι σκουπίδια στην θάλασσα” “Ανακύκλωση, όταν κάνεις, δώρο στο παιδί σου κάνεις”  “Το νησί να γίνει, πάρκο της χαράς”

 

Η ελπίδα μας είναι να βάλαμε ένα λιθαράκι στην σκέψη των μεγάλων μήπως και κάτι αλλάξει σε αυτόν τον τόπο.

Παρακολουθήστε σύντομο βίντεο για το πως δημιουργήθηκε η ιδέα για το “πάρκο της χαράς”, τον Οκτώβριο του 2023.

 

Αξιολόγηση της δράσης της δανειστικής βιβλιοθήκης

Την Παρασκευή 31 Μαΐου δεν πήραμε βιβλία, από την δανειστική βιβλιοθήκη μας, όπως συνηθίζαμε από τον Ιανουάριο και μετά. Κάναμε την ανατροπή και έναν απολογισμό:

  • ποια βιβλία προτιμήσαμε περισσότερο να δανειστούμε,
  • ποια μας άρεσαν περισσότερο,
  • ποια θα θέλαμε να πάρουμε αλλά δεν τα καταφέραμε.
  • ποιος έχει διαβάσει τα περισσότερα
  • ποιος αρκετά
  • ποιος τα λιγότερα
  • τι μας άρεσε από την δράση

Και φυσικά στο τέλος πήραμε και τα ανάλογα βραβεία