Μήνας: Ιανουάριος 2024

οι Τρείς Ιεράρχες

Χρόνια πολλά σε δασκάλους και μαθητές!!

Γνωρίστε τους τρεις Ιεράρχες μέσα από το παρακάτω βίντεο και πάμε να ανακαλύψουμε μέσα από ερωτήσεις τον θησαυρό που  έχουν αφήσει οι Τρείς Ιεράρχες σε όλους μας!!

 

 

Ααα, άρχισε η παγωνιά

Ο Ιανουάριος ή αλλιώς Γενάρης, ο δεύτερος μήνας του Χειμώνας, μας έφερε την αλλαγή του Χρόνου, αλλά και την αρχή των κρύων ημερών.  Ευκαιρία για χειροτεχνίες χειμωνιάτικες, με διάφορα υλικά, κυρίως ανακυκλώσιμα,  γνωριμία με τις τέσσερις εποχές, τον  κύκλο του νερού και τα πολικά ζώα, ο μύθος της αλκυόνας, παιχνίδια με τον πάγο, με γράμματα, δραματοποιήσεις και μεταμφιέσεις.

   

 

Το τραγούδι για τα πολικά ζώα

 

Το τραγουδάκι που μας έμαθε η κυρία Steeve

 

 

Πατήστε πάνω στο view this image  ή  στο thinglink  και διασκεδάστε με τα παιχνίδια του Χειμώνα

 



Δείτε στο thinglink.com

Κοπή βασιλόπιτας για το 2024

Παρόλο που με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς έχουμε απουσίες, τολμήσαμε να κόψουμε την βασιλόπιτά μας. Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Ερέτριας μας πρόσφερε  σε κουτιά έτοιμα κομμένα κομμάτια βασιλόπιτας σε συσκευασία για τα δύο τμήματα του νηπιαγωγείου μας και για τις εκπαιδευτικούς.

Μοιράσαμε τα κομμάτια στους παρόντες και τους απόντες και οι τυχεροί ήταν ο Θωμάς ( παρών) και ο Σωτήρης ( απών), από το κάθε τμήμα αντίστοιχα, καθώς  και η Κυρία Δήμητρα από τις εκπαιδευτικούς.

Ευχαριστούμε στον Σύλλογο, που είναι πάντα κοντά μας και επιμελήθηκε με αφιερώσεις τα δώρα για τους τυχερούς του 2024.

Καλή εποικοδομητική  και δημιουργική χρονιά!!!

Θωμάς και Σωτήρης οι τυχεροί μαθητές

Γινόμαστε “άλλοι άνθρωποι”…καλύτεροι

“…για να σε αγαπήσουν οι άλλοι , πρέπει πρώτος να τους αγαπήσεις εσύ”, είπε ο παππούς Χρόνος!! ( από το παραμύθι της Λότις Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, “Τα δώρα του Δεκέμβρη”)

Έτσι διαβάσαμε στο παραμύθι και σκεφτήκαμε να το κάνουμε πράξη. Με την βοήθεια των γονέων μαζεύτηκαν, ενόψει των Χριστουγέννων,  τρόφιμα και τα πήγαμε στην Χαλκίδα στο παράρτημα της κοινωνικής κουζίνας του “Άλλου ανθρώπου”,  για να μαγειρέψουν ή να τα μοιράσουν σε συνανθρώπους μας. 

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση. Αποδείχθηκε, ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο!!!  

Καλή και πιο ανθρώπινη χρονιά!!!

 

Άλλος άνθρωπος