Μήνας: Δεκέμβριος 2023

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και χριστουγεννιάτικη γιορτή

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο, στιγμές από την χριστουγεννιάτικη γιορτή του νηπιαγωγείου μας, με μουσικοχορευτικά δρώμενα βασισμένα στα ήθη και έθιμα του δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων.

Επίσης όλες τις κατασκευές και τις χειροτεχνίες με τις οποίες ασχολήθηκαν τα παιδικά χεράκια όλο το διάστημα του Δεκεμβρίου.

21 Δεκεμβρίου, Δράση στο ξωτικονήσι

2ο ΝΓ ΕΡΕΤΡΙΑΣ δραση της ELNIPLEXΑκολουθήστε αυτό το σύνδεσμο για να διαβάσετε το άρθρο.

Η συμμετοχή μας στην δράση της Elniplex ” Χάρισε ένα βιβλίο δυνάμωσε το φως” συνέπεσε με την πρόσκληση που είχαμε από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών “Μέδουσα”, για να πάμε στο Νησί των Ονείρων, το οποίο με πολύ μεράκι και άλλη τόση δουλειά κατάφεραν να το μεταμορφώσουν σε “Ξωτικονήσι”.

Καταρχάς, εφόσον συζητήσαμε με τα παιδιά, μαζέψαμε στο νηπιαγωγείο μας παραμύθια τα οποία θα μπορούσαμε να χαρίσουμε  στον Παιδικό Σταθμό Ερέτριας και στην βιβλιοθήκη εξωτερικού χώρου του Ιερού Ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας. Με πολύ χαρά τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και χάρηκαν την προσφορά.

 

1 2023 12 222

Ξεκινήσαμε για το Ξωτικονήσι όπου εκεί με πολύ μεγάλη μας έκπληξη παρατηρήσαμε την μεταμόρφωση του από ένα εγκαταλειμμένο σκουπιδότοπο, που τον είχαμε εξερευνήσει τον Οκτώβριο, σε έναν καθαρό, φιλικό, ζεστό και γεμάτο υποσχέσεις χώρο, όπου μπορέσαμε να περάσουμε δύο ώρες δημιουργικά, εορταστικά και χαρούμενα. Ό, τι καλύτερο δηλαδή και πιο κοντά στις προσδοκίες των παιδιών του νηπιαγωγείου μας, όπου μετά την πρώτη τους επίσκεψη, όπως προαναφέρθηκε τον Οκτώβριο στα πλαίσια μίας περιβαλλοντικής δράσης, προβληματίστηκαν και θέλησαν με τον μοναδικό δικό τους τρόπο και φαντασία να δώσουν προτάσεις για την λύση του προβλήματος.

Εκεί λοιπόν στις 21 Δεκεμβρίου ακούσαμε την αφήγηση του παραδοσιακού παραμυθιού “η Κάλλω και οι Καλικάντζαροι”, το δραματοποιήσαμε, χορέψαμε, ζωγραφίσαμε, μας κέρασαν ζεστή σοκολάτα και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά και στο τέλος χαρίσαμε ο ένας στον άλλο Χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Πήραμε βέβαια και δίπλωμα συμμετοχής στην δράση για να θυμόμαστε, αυτήν την τόσο ξεχωριστή και φωτεινή ημέρα.

 

ΧΠ ΞΩΤΙΚΟΝΗΣΙ

 

Παρακάτω στο βίντεο με τίτλο: “Το όνειρο των παιδιών γίνεται πραγματικότητα”, θα παρακολουθήσετε το πως βιώσαμε όλη αυτήν την δράση, από την αρχή μέχρι την  ευχάριστη έκπληξη, που κράτησε την ελπίδα των μικρών παιδιών ζωντανή!!

 

 

Χάρισε ένα βιβλίο, Δυνάμωσε το φως

Οι Storytellers της Οικοσυμμαχίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και στις 21 Δεκεμβρίου 2023 θα προσπαθήσουν να δυναμώσουν το φως, χαρίζοντας και ανταλλάσσοντας βιβλία, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στη δράση του Elniplex. Παρακάτω, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα σημεία που θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις του κάθε σχολείου.
Διαβάζω βιβλία, κάνω τον κόσμο μου φωτεινότερο!

2ο ΝΓ Ερέτριας Αφίσα Εκδήλωσης

Θα συμμετέχουμε στην δράση και θα χαρίσουμε βιβλία στον Παιδκό σταθμό Ερέτριας, στην βιβλιοθήκη εξωτερικού χώρου του Ιερού Ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας και σε όσους έρθουν στον ξωτικονήσι, ( Νησί των Ονείρων), το οποίο ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών “Μέδουσα”, έχουν αναλάβει να διαμμορφώσουν με ιδιαίτερο κόπο και μεράκι σε έναν φιλόξενο και ζεστό εορταστικό χώρο. Θα αφηγηθούμε και θα συμμετέχουν διαδραστικά τα παιδιά του νηπιαγωγείου στο παραδοσιακό παραμύθι,  ” Η Κάλλω και οι καλλικάντζαροι” , θα παίξουμε, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε.

 

Κόκκινη κλωστή δεμένη τα Χριστούγεννα μας φέρνει…

Την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο μας οι συναδέλφισσες κα Μαίρη και Κα Αιμιλία, που με τον δικό τους ξεχωριστό, εκφραστικό τρόπο μας αφηγήθηκαν τρεις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και μας έβαλαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

  • Το φτωχό καλό παιδί 
  • Η νύχτα των Χριστουγέννων 
  • Η άφαντη κατσικούλα 

χπ

 

1 2023 12 021

 

Στο τέλος μας βοήθησαν και φτιάξαμε Χριστουγεννιάτικα στολίδια και στολίσαμε το σχολείο μας .

1 2023 12 003

404898185 1011437496597060 6893352575435667793 n