Μήνας: Φεβρουάριος 2021

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Όλη την εβδομάδα ασχοληθήκαμε με την κυκλοφοριακή αγωγή. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες ασκήσεις αλλά και διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, βίντεο και τραγούδια που θα σας βοηθήσουν μικροί μαθητές  να μάθατε ακόμα περισσότερα.

( Εάν θέλετε να μεγαλώσει η διαδραστική εικόνα, πατήστε στο:  ‘thinglink’,   δεξιά και μετά πατήστε πάνω στα χρωματιστά εικονίδια)



Δείτε στο thinglink.com

Επίσης φτιάξτε στο σπίτι με την βοήθεια των γονιών σας κάποια κατασκευή ( μεταφορικό μέσο, φανάρια, κ.α.), από διάφορά υλικά και στείλτε φωτογραφία στο mail του σχολείου μας. για την ανεβάσουμε στο blog. ( Να γράφεται και το όνομά σας δίπλα)

Οι πρώτες κατασκευές ήρθαν:

ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ

Ανεβάζουμε μία πολύ καλή δραστηριότητα με θέμα την συμμετρία των σχημάτων από την ιστοσελίδα της συναδέλφου Βασιλικής Μαλέα . Πατήστε πάνω στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση για να μπορέσετε να δείτε σε slideσ την ιστορία της νεράιδας “Συμμετρίας” και να παίξουν τα παιδιά με τις ασκήσεις.

 

https://topiooraiosxoleioeinaitonipiagvgeio.blogspot.com/2021/02/blog-post_8.html?spref=fb&fbclid=IwAR2NDxsvzw59E1p0IEnpyVB0L2uIEnlcvugUa_xXXGm6Gu-vsmaGOlgJBzY

ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΜΕΡΕΣ

Ένας πολύ ωραίος μύθος, με τον οποίο που εξηγούν οι αρχαίοι Έλληνες το φαινόμενο των ηλιόλουστων ημερών στην καρδιά του χειμώνα είναι και ο μύθος της Αλκυόνης. Τον ακούσαμε και τον  δραματοποιήσαμε την Παρασκευή. Και  αυτές τις δύο μέρες με πολύ λίγα παιδιά φτιάξαμε και τις χειροτεχνίες μας.

 

Ο μύθος της Αλκυόνης:

https://video.link/w/IObQb

 

1. ΠΑΖΛ

Δείτε στο www.jigsawplanet.com

2. ΠΑΖΛ

Δείτε στο www.jigsawplanet.com

 

O Βόρειος και ο Νότιος πόλος… Η Αρκτική και η Ανταρκτική αντίστοιχα σε ομαδική εργασία