Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στο πρόγραμμα “OUT OF EDEN WALK” (An initiative of Project Zero at the Harvard Graduate School of Education) για το σχολικό έτος 2017-2018

logo out of eden

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας και συγκεκριμένα το Βασικό Υποχρεωτικό τμήμα 1, στο πλαίσιο του προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης:

“OUT OF EDEN WALK”

(An initiative of Project Zero at the Harvard Graduate School of Education)

μεταξύ σχολείων απ΄ όλο τον κόσμο, υλοποιεί φέτος μια συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία:

  • Blanchard Memorial School
    Location: Boxborough, Massachusetts United States of America
  • Sunnyvale, CA United States of America
  • Vancouver, British Columbia Canada

Το πρόγραμμα προωθεί τη συνεργασία μεταξύ σχολείων μέσω της χρήσης των υπολογιστών και του Διαδικτύου. Ο τίτλος της φετινής μας συνεργασίας είναι: «The Present and the Local», μια πρωτοβουλία του Project Zero στη Σχολή Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Harvard. Είναι μια ηλεκτρονική κοινότητα μάθησης που συνδέει μαθητές ίδιας σχολικής ηλικίας απ΄ όλο τον κόσμο για να συμμετέχουν μαζί σε «ταξίδια μάθησης», διεπιστημονικής έρευνας και ανταλλαγής. Αυτά τα ταξίδια μάθησης προσκαλούν τους μαθητές να κάνουν πολλά πράγματα όπως:

  • να εμβαθύνουν και να μαθαίνουν,
  • να παρατηρούν προσεκτικά τον κόσμο γύρω τους και
  • να ακούν προσεκτικά τους άλλους.

Οι καθημερινές ιστορίες που ανταλλάσσουν έχουν προοπτική που σχετίζονται με τον άνθρωπο, τον τόπο και την ταυτότητα και στόχος είναι να προβληματιστούν για το πώς οι προσωπικές τους ζωές συνδέονται με άλλες μεγαλύτερες ανθρώπινες ιστορίες. Εμπνευστής της ιδέας ο δημοσιογράφος που κέρδισε το βραβείο Pulitzer και εθνικός σύμβουλος του National Geographic Paul Salopek μέσα από το πολυετές του ταξίδι με τα πόδια σε όλο τον κόσμο κατά μήκος των μεταναστευτικών μονοπατιών των αρχαίων ανθρωπίνων προγόνων μας και του πειραματισμού με την “Αργή δημοσιογραφία”.

 

Η Προϊσταμένη

Γιάννα Καπλάνη