Δραστηριότητες τώρα που “Μένουμε σπίτι”
Ταινίες για παιδιά
https://mailchi.mp/67d0ee85532d/seqevlbx39-6088569?e=912300f7c1
Γιορτή του Πολυτεχνείου
ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Στο παρακάτω βίντεο θα πάρουν τα νηπιάκια μας μια μικρή ιδέα για το νόημα και την σπουδαιότητα της γιορτής του Πολυτεχνείου.
https://video.link/w/gHCzb
και μια ζωγραφική για αυτήν την ημέρα
Η πρόταση της ημέρας
Γράψτε στη διεύθυνση google τις λέξεις Radio Garden και θα μεταφερθείτε σε ένα μουσικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο!! Γυρίστε την υδρόγειο σφαίρα και αγγίστε με τον κένσορα του ποντικιού σας πάνω σε όποιο μέρος του χάρτη επιθυμείτε και εκεί θα ακούσετε μουσική από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό! Στη συνέχεια τα παιδιά αφού χορέψουν και τραγουδήσουν, μπορούν να ζωγραφίσουν τον τόπο από την μουσική που άκουσαν και τους άρεσε ιδιαίτερα! Μπορούν επιπλέον, να ζωγραφίσουν τα μουσικά όργανα που θεωρούν ότι άκουσαν στο τραγούδι, καλλιεργώντας έτσι την μουσική τους παιδεία.
Ως εθελοντές της HELMEPA λάβαμε την ενημερωτική ιστοριούλα
σχετικά με τον νέο ιό τον Κορονοϊό .
ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ
Με αφορμή την ημέρα της 1ης Απριλίου………..
Αρχικά συζητάμε με τα παιδιά μας για το έθιμο της Πρωταπριλιάς, επισημαίνοντάς του, ότι μόνο τη συγκεκριμένη μέρα μας επιτρέπεται να λέμε μικρά και αθώα ψεματάκια.
Το έθιμο της ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΣ λένε πως ξεκίνησε από τη Δύση και συγκεκριμένα μι αρχαία φυλή, τους Κέλτες. Οι Κέλτες, συνήθιζαν κάθε 1η Απριλίου, όπου καλυτέρευε ο καιρός να βγαίνουν για ψάρεμα. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές γύριζαν με άδεια χέρια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν να σκαρφίζονται ψεύτικες ιστορίες για μεγάλα ψάρια που έδιναν και έπαιρναν.
Επίσης, κατά τον Μεσαίωνα, οι Γάλλοι γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά κάθε 1η Απριλίου. Αυτό άλλαξε όταν ο βασιλιάς Κάρολος Θ’, μετέθεσε την Πρωτοχρονιά από 1η Απριλίου στην 1η Ιανουαρίου, όπως ίσχυε και στις υπόλοιπες χώρες. Ωστόσο, κάποιοι εξακολουθούσαν να γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά την παλιά ημερομηνία 1η Απριλίου, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να τους κάνουν πλάκα λέγοντάς τους περιπαικτικά ψέματα ή κάνοντάς τους ψεύτικα δώρα.
Έτσι λοιπόν, το έθιμο μεταλαμπαδεύτηκε σε όλο τον κόσμο και διατηρείται μέχρι και σήμερα με διαφόρων ειδών φάρσες και καλοπροαίρετα ψεματάκια.
Βάζουμε να ακούσουμε τα παρακάτω παραμύθια , «Ο ψεύτης βοσκός» και «Ο Πινόκιο», ή τα διαβάζουμε τα έχουμε στο σπίτι μας.
https://www.youtube.com/watch?v=prJFhM95i6k
https://www.youtube.com/watch?v=PJ-sB8Xvggg
Παίζουμε το παιχνίδι « Αλήθεια ή Ψέματα».
Φτιάχνουμε κόκκινες για το ψέμα και πράσινες για την αλήθεια κάρτες με χαρτί. Μπορούμε να κόψουμε τετραγωνάκια σε χαρτί Α4 και να τα χρωματίσουμε. Στη συνέχεια λέμε μία πρόταση στα παιδιά και εκείνα πρέπει να επιλέξουν αν είναι αλήθεια ή ψέμα, δείχνοντας τη σωστή κάρτα.
Π.χ. Ο σκύλος νιαουρίζει….Ο ήλιος είναι πράσινος…..κτλπ.
Κατασκευάζουμε τον Πινόκιο μαριονέτα ή ζωγραφίζουμε τον Πινόκιο.
Ελάτε να κάνουμε μια επανάληψη σε βασικά χρώματα. Αυτή η δραστηριότητα θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για τα προνηπιάκια μας!!!
Κοίταξε όλες τις εικόνες και ονομάτισε αυτές που είναι:
1) κίτρινες
2)πορτοκαλί
3)μπλε
4) καφέ
Στη συνέχεια, μπορείτε να κόψετε τις εικόνες και με χρωματιστούς μαρκαδόρους να γράψετε σε ένα μεγάλο χαρτόνι ή κόλλες Α4 όλα τα χρώματα, το κάθε ένα με το αντίστοιχο χρώμα μαρκαδόρου και να ζητήσετε από τα παιδιά να κολλήσουν δίπλα σε κάθε χρώμα τις εικόνες που του αντιστοιχούν.
Π.χ. Γράφω με κίτρινο μαρκαδόρο τη λέξη «ΚΙΤΡΙΝΟ» και ζητάω από τα παιδιά να κολλήσουν δίπλα όλα τα κίτρινα αντικείμενα που έκοψαν.
- Αρχική
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
- ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
- Δημιουργός ιστοσελίδας: Κλημάνογλου Σοφία
- Χρήσιμες Ιστοσελίδες “Μένουμε σπίτι”
- Αρχική σελίδα
- Χρήσιμο υλικό
- Δραστηριότητες
- Δραστηριότητες τώρα που “Μένουμε σπίτι”
- EΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
- Παράρτημα
- Ε-Τwinnning ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πρόσφατα σχόλια