Το “Λάδι και η Ελιά στη Μεσογειακή Διατροφή” ήταν ο τίτλος του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων του κύκλου “ΕΥ ΖΗΝ – ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ”.
Διαβάσαμε, είδαμε και δραματοποιήσαμε το μύθο της θεάς Αθηνάς και του Ποσειδώνα για την ελιά και το όνομα της πόλης της Αθήνας.
Γνωρίσαμε τα μέρη του δέντρου της ελιάς
Φτιάξαμε τη γωνιά της ελιάς στο νηπιαγωγείο μας με τα παράγωγα του λαδιού
Επισκεφτήκαμε το γειτονικό σχολείο και γνωρίσαμε βιωματικά τον τρόπο συγκομιδής της ελιάς
Παιξαμε σκυταλοδρομίες με τις ελίτσες που μαζέψαμε
Εικαστικές δημιουργίες
Ανασυνθέσαμε λέξεις όπως ΛΑΔΙ και ΕΛΙΑ
Δοκιμάσαμε λαδόψωμο και διάφορα είδη ελιάς
Κάναμε πειραματισμούς αναμειγνύοντας λάδι με νερό, ξύδι, λεμόνι και κάναμε υποθέσεις για το τι μπορεί να συμβεί
Ολοκληρώσαμε τα εργαστήρια με τα πεντανόστιμα ελαιόψωμα που φτιάξαμε με τη βοήθεια του σεφ κ. Σταμάτη Παπαζή! Τον ευχαριστούμε θερμά…!!!
















