“ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ Η ΕΛΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ”

Το “Λάδι και η Ελιά στη Μεσογειακή Διατροφή” ήταν ο τίτλος του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων του κύκλου “ΕΥ ΖΗΝ – ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ”.

Διαβάσαμε, είδαμε και δραματοποιήσαμε το μύθο της θεάς Αθηνάς και του Ποσειδώνα για την ελιά και το όνομα της πόλης της Αθήνας.

20221123 225516

Γνωρίσαμε τα μέρη του δέντρου της ελιάς

20221123 225017

Φτιάξαμε τη γωνιά της ελιάς στο νηπιαγωγείο μας με τα παράγωγα του λαδιού

20221108 081001

Επισκεφτήκαμε το γειτονικό σχολείο και γνωρίσαμε βιωματικά τον τρόπο συγκομιδής της ελιάς

20221123 225550

20221123 225602

Παιξαμε σκυταλοδρομίες με τις ελίτσες που μαζέψαμε

20221123 225134

Εικαστικές δημιουργίες

20221123 224556

20221123 224419

20221123 22445920221123 224918

Ανασυνθέσαμε λέξεις όπως ΛΑΔΙ και ΕΛΙΑ

20221123 225101

20221123 225726

Δοκιμάσαμε λαδόψωμο και διάφορα είδη ελιάς

20221123 224744

20221123 224837

Κάναμε πειραματισμούς αναμειγνύοντας λάδι με νερό, ξύδι, λεμόνι και κάναμε υποθέσεις για το τι μπορεί να συμβεί

20221123 224341

Ολοκληρώσαμε τα εργαστήρια με τα πεντανόστιμα ελαιόψωμα που φτιάξαμε με τη βοήθεια του σεφ κ. Σταμάτη Παπαζή! Τον ευχαριστούμε θερμά…!!!

20221123 230325

20221123 230008