Καλωσορίσαμε το 2024 με ζωγραφιές και με παιχνίδια!

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με την ιστορία της βασιλόπιτας και τα γλυκά ψωμιά που ο Άγιος Βασίλης είχε κρύψει μέσα τα φλουριά. Φτιάξαμε τις δικές μας βασιλόπιτες, μελετήσαμε σχολαστικά τη συνταγή, σηκώσαμε τα μανίκια μας και ανακατευτήκαμε με τα υλικά!  Φτιάξαμε μια για κάθε ομάδα του σχολείου μας και δύο τυχερά παιδιά κέρδισαν το φλουρί.

 

βασιλοπιτα συνταγη       βασιλοπιτα 4   

βασιλοπιτα1     βασιλοπιτα

συνταγη

Φιλοτεχνήσαμε με διάφορους τρόπους το 2024: με στάμπες, με πινέλα, με λουλουδιστά σχέδια και ξυλομπογιές και αφορμή αυτού το νούμερο 4!

   2024 1      2024 3

2023

Συζητήσαμε για το νέο έτος, μοιραστήκαμε ευχές για εμάς, τους γύρω μας και τον κόσμο. Παίξαμε με τις ομπρέλες και καλωσορίσαμε το χειμώνα και τον βροχερό καιρό! Παίξαμε το παιχνίδι: “δύο ομπρέλες συνομιλούν”, μεταμορφωθήκαμε σε ό,τι θέλαμε να μοιραστούμε με το συνομιλητή μας και μαζί με το συνομιλητή μας στην παρεούλα.

ομπρελες

Ακούσαμε κάλαντα πρωτοχρονιάς από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Ψάξαμε στο χάρτη να βρούμε που είναι η Θράκη και που η Ικαρία, πού η Αστυπάλαια και που βρίσκεται η Χίος; Ακούσαμε διαφορετικές λέξεις, μελωδίες και μουσικά όργανα και ψάξαμε να τα δούμε-ακούσουμε: Πώς μοιάζει η τσαμπούνα από τα κάλαντα της Ικαρίας; Ο ζουρνάς και το νταούλι από τα κάλαντα της Θράκης; Και το βιολί από τα κάλαντα της Αστυπάλαιας; Παρ’ όλες τις διαφορετικές μελωδίες και λέξεις, όλα τα κάλαντα τα τραγουδούσαν μεγάλοι και μικροί στις γειτονιές της περιοχής τους καλωσορίζοντας το νέο χρόνο και αναγγέλοντας τις ευχές τους!