Νέα παιχνίδια στην αυλή μας!!!

Με πολλή χαρά υποδεχθήκαμε τα νέα πιστοποιημένα και ασφαλή παιχνίδια εξωτερικού χώρου που τοποθετήθηκαν στην αυλή μας από τον Δήμο Χανίων!!! Οι μικροί μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλές ώρες χαράς, παίζοντας με αυτά!!!

Ευχαριστούμε θερμά!

2 

Η τραμπάλα και το αλογάκι προστέθηκαν στα παιχνίδια της αυλής μας!

 

 

 

 

 

 

.jpg 

Το όμορφο, ξύλινο σπιτάκι θα προσφέρει πολλές ώρες χαράς και παιχνιδιού στους μικρούς μας μαθητές!

17 Νοέμβρη 1973 – “Έδώ Πολυτεχνείο”

Οι μικροί μαθητές μας έμαθαν για τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1973, αλλά και όσων προηγήθηκαν αυτών, μέσα από βίντεο και άλλο πλούσιο, οπτικοακουστικό υλικό!

Έννοιες όπως η “δημοκρατία”, η “ελευθερία” και η “δικτατορία” βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεών μας. Προκειμένου να τις προσεγγίσουμε διαβάσαμε τα βιβλία: “Η κυρά Δημοκρατία” της Κ. Αρμενιάκου και “Ντενεκεδούπολη” της Ε. Φακίνου.

.jpg   .jpg

Τα παιδιά προβληματίστηκαν σχετικά με όλα όσα συζητήσαμε και εξέφρασαν τις προσωπικές τους απόψεις!

Στη συνέχεια παρατήρησαν σχετικά έργα ζωγράφων, άκουσαν ποιήματα και τραγούδια, ζωγράφισαν, έκοψαν, κόλλησαν, τραγούδησαν…

ιστολόγιο 4

 

 

 

“Όσοι έπεσαν στο χώρο ετούτο, εγείρονται και προχωρούν στην ιστορία, κι ο λαός μαζί τους,

εκεί που σμίγουν φως και χώμα κι όνειρο, εκεί που λευτεριά κι Ελλάδα είν’ ένα.”

Γιάννης Ρίτσος

 

 

 

Ήρθε η μέρα να γιορτάσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου!!!

Τη γιορτάσαμε παίζοντας οι νηπιαγωγοί κουκλοθέατρο το γνωστό παραμύθι  “Ντενεκεδούπολη” που είχαμε ήδη διαβάσει τις προηγούμενες ημέρες. Άρεσε τόσο πολύ η ιστορία στα παιδιά που και εκείνα με τη σειρά τους ήθελαν να παίξουν κουκλοθέατρο!

ιστολόγιο 2     ιστολόγιο

Γιορτάζοντας την επέτειο του “ΟΧΙ”!

 Λίγη από τη λάμψη και τη δόξα του έπους του ’40 βιώσαμε κι εμείς στο σχολείο μας!               Μέσα από πλούσιο εποπτικό και οπτικοακουστικό υλικό προσεγγίσαμε τα γεγονότα του ’40, το ηρωικό ΟΧΙ της Ελλάδας στην Ιταλία, αλλά και τα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Έννοιες όπως η Ελευθερία, η Ειρήνη και η Δημοκρατία ήρθαν στο επίκεντρο των συζητήσεων μας. Γνωρίσαμε τα πολύτιμα δώρα της ειρήνης, αλλά και τα δεινά του πολέμου.                                           Τιμώντας τους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία μας τραγουδήσαμε τα κατορθώματά τους, απαγγείλαμε ποιήματα, φτιάξαμε σχετικές κατασκευές, ενώ δεν παραλείψαμε να κάνουμε και μια μικρή “παρέλαση” στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας!!!

DSC06433       DSC06435    DSC06514

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!!!