2 Απριλίου- Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου!!!

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.(Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/13) Στην Ελλάδα, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου υποστηρίζει από το 1996, ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το ελληνικό τμήμα της IBBY
(Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/1

Τα βιβλία αποτελούν το μέσο για να ταξιδέψουμε σε τόπους μαγικούς και ανεξερεύνητους.  Μας κρατούν συντροφιά, ανοίγουν δρόμους προς τη φαντασία και απελευθερώνουν πληθώρα συναισθημάτων.

Παρακάτω ακολουθεί αφήγηση του παραμυθιού “Ο Ψεματούρης” από την αγαπημένη μας συγγραφέα Γολάντα Τσορώνη -Γεωργιάδη. Πατήστε εδώ για να το ακούσετε.

Στους σελιδοδείκτες δεξιά θα βρείτε επίσης χρησίμους συνδέσμους με παραμύθια που μπορείτε να διαβάσετε ή και να ακούσετε.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια αφίσα με το αγαπημένο σας παραμύθι και να την κολλήσετε στην πόρτα του δωματίου σας. Θα χαρούμε να τις δούμε στον τοίχο του σχολείο μας!