Επίσκεψη στο κινητό Πλανητάριο Κρήτης

Σήμερα μεταβήκαμε  στο 2ο Δημοτικό σχολείο Παροικίας και παρακολουθήσαμε στο κινητό Πλανητάριο Κρήτης  την ταινία : Ο Κάπτεν Σνούπυ και το διαστημικό ταξίδι .

1

2

1 1

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Προϊσταμένη , ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι γονείς των μαθητών/τριών του 2ου νηπιαγωγείου Παροικίας , ευχαριστούν θερμά τους κυρίους , Δ. Μαλατέστα και          Ν. Καλλέργη για την ευγενική τους δωρεά , αναφορικά με την τοποθέτηση προστατευτικών κάγκελων στα παράθυρα των δύο τάξεων του νηπιαγωγείου μας , ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια των μαθητών/τριών μας .

 

ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ

Τι βρίσκεται κάτω από τις λιθοσφαιρικές πλάκες; Πως δημιουργούνται τα ηφαίστεια; 

Πείραμα :  Με πολλή φαντασία και υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας ηφαίστειο .

Υλικά

  • Πλαστικό ποτηράκι
  • Μαγειρική σόδα
  • Ξύδι
  • Υγρό σαπούνι
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής ή κόκκινη τέμπερα

DSC04546

DSC04548

DSC04550

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

DSC04559

1

 

13 Οκτωβρίου: Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές

Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε σε περίπτωση σεισμού; Γνωρίζουμε πως πρέπει να αντιδράσουμε; 

Για να ενημερωθούμε για αυτό το τόσο συχνό στη χώρα μας φυσικό φαινόμενο ,  καλέσαμε στο νηπιαγωγείο τους πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Παροικίας .  Συζητήσαμε μαζί τους  , ενημερωθήκαμε για τι πρέπει να κάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεισμό ,   παρακολουθήσαμε video , απαντήσαμε στις ερωτήσεις τους  και πραγματοποιήσαμε μαζί τους την 1η άσκηση ετοιμότητας .

DSC04484

DSC04489

DSC04490

ΣΕΙΣΜΟΥ

Πείραμα :  φτιάχνουμε ένα κτίριο από οδοντογλυφίδες και ζαχαρωτά . Άραγε θα αντέξει τη δόνηση; ( το ζελέ  τρέμει όπως η γη την ώρα που χτυπά ο Εγκέλαδος )

ΣΕΙΣΜΟΣ

 

 

ΣΕΙΣΜΟΣ 1

ΣΕΙΣΜΟΣ 2

ΣΕΙΣΜΟΣ 1 1

ΣΕΙΣΜΟΣ 1 2

ΣΕΙΣΜΣΟ

1