ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Είναι Τρίτη 9 Απριλίου … με χαρά ξεκινάμε την εκπαιδευτική μας εκδρομή με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία.

Αφού φωτογραφηθούμε όλοι μαζί στην είσοδο του μουσείου και στη συνέχεια υπενθυμίσουμε  τους κανόνες του μουσείου, εισερχόμαστε στο εσωτερικό του και με ενθουσιασμό παρακολουθούμε την ξενάγηση από την κ. Ιωάννα και παρατηρούμε τα βασικότερα εκθέματα του μουσείου.

Μαγευόμαστε από τον Ερμή του Πραξιτέλη, τη Νίκη του Παιωνίου, τα πολλά κράνη των πολεμιστών, το τεράστιο εργαστήριο –που βλέπουμε σε μακέτα- μέσα στο οποίο ετοιμάστηκε το άγαλμα του Δία.

Το ενδιαφέρον τους παραμένει αμείωτο όταν ακούν την ξεναγό να τους διηγείται την ιστορία της αρματοδρομίας ανάμεσα στον βασιλιά Οινόμαο και τον Πέλοπα, που στόλιζε το ανατολικό αέτωμα του ναού του Δία καθώς και την ιστορία με τους Λαπίθες και τους Κένταυρους, που διακοσμούσε το δυτικό αέτωμα.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και στον αύλειο χώρο του μουσείου, όπου η Υπεύθυνη  ανοίγει τη μουσειοβαλίτσα και παρουσιάζει τα παιχνίδια της αρχαιότητας.

Ο ενθουσιασμός τους κορυφώνεται όταν τα ίδια τα παιδιά συμμετέχουν  σε ομαδικά παιχνίδια, όπως «το μαντηλάκι» και  «το σχοινί» που τραβούν αφού χωριστούν σε δύο ομάδες.

Μια όμορφη εκπαιδευτική επίσκεψη φτάνει στο τέλος της!

Αποχωρούμε από το χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις!

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς του σχολείου μας που μας συνόδευσαν στην παραπάνω εκπαιδευτική μας δράση καθώς και την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας  που σχεδίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ» και  τέλος την κ. Γιαννούλη που υλοποίησε με θετική διάθεση το πρόγραμμα.

ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥΚΡΑΝΗΠΡΟΘΗΚΗ ΜΕ ΔΙΑΝΙΚΗΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΕΡΜΗΣΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΤΩΜΑΤΟ ΑΕΤΩΜΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣΑΜΟΙΧΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣΜΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙΤΟ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙ

Κατηγορίες: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.