ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ

Στις 29 Μαρτίου 2023 υλοποιούμε με χαρά την εκπαιδευτική μας επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο

 Κάστρου Χλεμούτσι.

Οι υπεύθυνοι του χώρου μάς υποδέχονται με  διάθεση φιλοξενίας.

Η αρχαιολόγος και μουσειολόγος ξεκινάει την ξενάγηση με τέτοιο μαγευτικό και παραστατικό τρόπο, που μοιάζει να ζούμε το παραμύθι μαζί της.

Οι μαθητές αφού περάσουν  την ψηλή και επιβλητική πύλη του Κάστρου, εκεί που κάποτε στέκονταν οι φρουροί του βασιλιά, παρατηρούν τα τείχη του Κάστρου, περπατούν στην αυλή του, φτάνοντας τελικά στο παλάτι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας … εκεί που κάποτε τα άλογα άφηναν τον βασιλιά τους.

Καθώς εισέρχονται στην αίθουσα του σαλονιού με το θρόνο και στην αίθουσα της τραπεζαρίας εντυπωσιάζονται από το μεγάλο τζάκι και  τα μεγάλα παράθυρα του παλατιού, τα πεζούλια δεξιά κι αριστερά και τη θέα που είχε ο πρίγκιπας από αυτά.

Μπαίνοντας στο Μουσείο, που κάποτε ήταν το δωμάτιο της πριγκίπισσας τα παιδιά έρχονται σε οπτική επαφή με τα κοσμήματά της, τα πέταλα των αλόγων, τα σπιρούνια των ιπποτών, τα βασιλικά σκεύη κ.α.

Σε αυτό το χώρο ξεκινάει το εκπαιδευτικό παιχνίδι: οι μαθητές δίνουν  απαντήσεις  σε ερωτήσεις, που τους θέτει η ξεναγός, λύνοντας έτσι γρίφους. Σε κάθε σωστή απάντηση δίνεται ένα κομμάτι από παζλ, το οποίο συνθέτουν τελικά.

Μια υπέροχη και πολύ διδακτική επίσκεψη φτάνει στο τέλος της!

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου για τη φιλοξενία και τη μαγευτική τους ξενάγηση.

Επίσης, ευχαριστούμε πολύ τους γονείς του σχολείου μας για την ενεργητική συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική μας δράση και την άψογη συνεργασία!

.jpgΧΩΡΟΣΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ.png.jpg.jpg.jpg.jpg

Κατηγορίες: ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.