2 Μάι 2023

Επιμορφωτική εκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικών στο Ρέικιαβικ

Συντάκτης: ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Κάτω από: Erasmus KA1

Από τις 22 Απριλίου 2023 μέχρι τις 29 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας η 2η επιμορφωτική μετακίνηση του προγράμματος Erasmus KA1 2022-1-EL01-KA122-SCH-000069255 στο οποίο το σχολείο μας έχει τη χαρά να συμμετέχει. Συμμετείχαν οι καθηγητές Γιαννίκης Γεώργιος, Μπούμπας Ευάγγελος και Στεφανάτου Μαριάννα στο επιμορφωτικό εργαστήριο με τίτλο “Greener school for a sustainable future: climate change education” ή σε ελεύθερη μετάφραση “Πιο πράσινα σχολεία: εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή” που έλαβε χώρα στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Εκεί οι καθηγητές μας είχαν την μεγάλη χαρά και ευκαιρία και δυνατότητα να επιμορφωθούν σχετικά με το φλέγον θέμα της κλιματικής αλλαγής και τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια θετική παρέμβαση μέσω της εκπαίδευσης, όπως επίσης και τις βιώσιμες και φιλικές στο κλίμα πολιτικές.

Πιο συγκεκριμένα:

Κύρια θέματα σεμιναρίου

  • Ενέργεια και Νερό
  • Πολιτισμός και Τοπίο
  • Βασικά Στοιχεία Κλιματικής Αλλαγής
  • Βιώσιμο και Υγιεινό Περιβάλλον
  • Επιτυχημένα έργα κα ι εφαρμογή στα σχολεία

Η μεθοδολογία του μαθήματος περιλάμβανε καθημερινές δραστηριότητες κινητοποίησης, αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης, εργασίας σε ζευγάρια και ομάδες, προσομοιώσεις και δικτύωση όχι μόνο στην τάξη αλλά και σε δραστηριότητες εκτός χώρου.

Το σεμινάριο ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον και έδωσε την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς μας, πέρα από την απόκτηση της γνώσης να έρθουν σε επαφή και με συναδέλφους τους από την Ευρώπη και να ανταλλάξουν εμπειρίες, απόψεις και καλές πρακτικές. Τέθηκε στη διάθεση των εκπαιδευτικών πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

1Εικόνα2Εικόνα4

Εικόνα3Co Funded by the European Union Vertical Logo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *