10:00 – 12:00 Επισκεφτήκαμε τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Διαβατών. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με τους υπευθύνους εκπαιδευτικής πολιτικής της Δομής και να ενημερωθούμε για τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν, την εκπαίδευση που λαμβάνουν, τα πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν λόγω έλλειψης γνώσης της γλώσσας, πολιτιστικών διαφορών και έλλειψης υποδομών. Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν με παιδιά που διαμένουν εκεί και να δουν από κοντά τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης τους.

Hotspot

12:30 – 13:00 Οι μαθητές ψήφισαν για την έγκριση ή μη του Σχολικού Κανονισμού που προτάθηκε την πρώτη ημέρα των εργασιών. Ψήφισαν κατ’άρθρο και τελικά πέρασαν όλες οι προτάσεις.

Ψηφοφορία για την έγκριση Σχολικού Κανονισμού

Ψηφοφορία για την έγκριση Σχολικού Κανονισμού

13:00 – 14:30 Οι μαθητές, έπειτα από μια ολόκληρη εβδομάδα ενασχόλησης με το προσφυγικό θέμα, έχοντας συζητήσει και συνεργαστεί με συνομήλικους τους πρόσφυγες, συσκέφτηκαν, πρότειναν λύσεις και κατέληξαν σε κάποια συμπεράσματα τα οποία και παρουσίασαν στην ολομέλεια.

14:30 – 17:00 Διανεμήθηκαν και συμπληρώθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες ερωτηματολόγια αξιολόγησης. Τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά, όπως φάνηκε και από τη στατιστική επεξεργασία των ερωτηματολογίων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *