2 Δεκ 2016

Εντυπώσεις των μαθητών μας από το ταξίδι στην Avola της Σικελίας

Συντάκτης: ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Κάτω από: Avola Italy, Ανταλλαγές μαθητών

Δεν ήταν μια συνηθισμένη σχολική εκδρομή, αν και ήταν εφταήμερη. Δεν πήρε μέρος ολόκληρη τάξη, αν και οι τέσσερις μαθητές ήταν μόνο από τη Β΄ τάξη. Δεν είχε ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αν και τα παιδιά το καταδιασκέδασαν ιδιαίτερα στο αποχαιρετιστήριο πάρτι της τελευταίας βραδιάς. Το ταξίδι ήταν μακρύ και κουραστικό, αλλά όλη η κούραση χάθηκε από το πλήθος των όμορφων εντυπώσεων που πήραμε μαζί μας φεύγοντας από τη Σικελία.

Το ενδιαφέρον μας εστιάστηκε τόσο στις εργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος, οι οποίες λάμβαναν χώρα καθημερινά στο σχολείο, στην επίσκεψη στις Συρακούσες, όσο και στην ιδιαίτερα θερμή φιλοξενία των Ιταλών, καθηγητών,  μαθητών και γονέων, οι οποίοι μας κατέκτησαν με τη θερμότητα των συναισθημάτων τους.

Οι μαθητές μας ωφελήθηκαν πολλαπλώς. Λένε χαρακτηριστικά :

«Το μεγαλύτερο όφελος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για ένα σημαντικό θέμα όπως αυτό των προσφύγων και η γνωριμία με άτομα με διαφορετικές απόψεις κουλτούρες και τρόπο σκέψης».

«Γνώρισα καινούρια άτομα και έκανα νέους φίλους, έγινα πιο ανεξάρτητη και έμαθα να φροντίζω καλύτερα τον εαυτό μου και να παίρνω αποφάσεις, ξεπέρασα κάποιες φοβίες, άφησα τον εαυτό  μου πιο ελεύθερο και εξάσκησα τα αγγλικά μου».

«Στους δύσκολους καιρούς όπως αυτούς που ζούμε και που έρχονται είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι, είμαστε γείτονες, αδέρφια που αλληλοβοηθιούνται για να δημιουργήσουν κάτι όμορφο και να υπερνικήσουν τις δυσκολίες».

«Το ότι γίναμε φίλοι με άτομα που μας χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα είναι φανταστικό. Αν και ήταν μόνο επτά μέρες, είναι εμπειρία ζωής». 

Στις 20 Μαρτίου 2017 το σχολείο θα υποδεχθεί τους εταίρους του προγράμματος Γερμανούς, Βέλγους και Ιταλούς. Για πέντε μέρες  καθηγητές και μαθητές θα γνωρίσουν την πόλη και το σχολείο μας και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία, όπως ταιριάζει στην ελληνική ψυχή και παράδοση.

Αφήστε μια απάντηση